Б.Т.Р. и приятели записаха песен специално за благотворителния концерт на bTV и УНИЦЕФ „Заедно от детската градина” на 28 ноември от 20:00ч.

17.11.2015 11:47

 

Музикантите записаха песен и я подариха на децата и УНИЦЕФ

Б.Т.Р., Ахат, Мариана Попова, Поли Генова и детска вокална група Бон-Бон направиха нова песен, специално за благотворителния концерт-телетон на bTV и УНИЦЕФ „Заедно от детската градина”, който ще се излъчи на 28 ноември от 20:00ч. Любимите музиканти се събраха заедно, за да изразят категоричната си позиция към отглеждането, възпитанието и приобщаването на най-малките чрез средствата на изкуството в новото парче „Приспивна песен”. Всички те ще се включат в грандиозното шоу, за да промотират правата на децата и да помогнат при набирането на средства за създаване на подходяща среда за обучение на деца със специфични потребности в детската градина.

Клипът на „Приспивна песен” беше заснет с много ентусиазъм само за три часа. Всички музиканти бяха в страхотно настроение, а децата от Бон-Бон се забавляваха искрено в компанията на рокаджийте и двете красиви дами на българската вокална сцена, разказват от екипа, участвал в неговото реализиране.

Музиката и текстът на „Приспивна песен” са на Славчо Николов, аранжиментът и продуцирането на аудиото са дело на Б.Т.Р, продуцент на видеото е Харбър Айланд Рекърдс. Оператор е  Борислав Стоянов, а режисьор - Иван Шадов.           

                                                                                                          

Целта на кампанията на bTV Media Group и УНИЦЕФ „Заедно от детската градина” е да набере средства за създаване на модел за приобщаваща и подкрепяща среда за деца със специфични нужди в 10 детски градини в България. Моделът включва осигуряване на достъпна среда, индивидуални консултации със специалисти – логопед, психолог и др. за децата със специфични нужди и подкрепа на техните семейства активно да участват в живота на децата в детската градина, обучение за учителите и др. За да бъде постигната тази цел са необходими 500 000 лв., които да финансират програмата в срок от две години. Крайната цел на проекта е този модел да бъде въведен във всички детски градини в България, в полза на всички деца.

Всеки, който иска да помогне децата в България да живеят заедно и да растат и учат в споделена, солидарна и развиваща ги среда, може да го направи като изпрати sms с цифра 5 на 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон. Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Общи условия на www.unicef.bg.

Заедно от детската градина

22.10.2015 in Проекти

bTV и УНИЦЕФ стартират нова социална кампания за децата със специфични ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.