Да видиш децата през техните собствени очи!

04.10.2016 16:11

Да им помогнеш със своето собствено сърце…

Домът означава много. 

Знаете ли обаче колко деца са принудени да напуснат домовете си заради конфликти?
Казват, че е трудно да разбереш живота на някого ако не си ходил в неговите обувки. Обувките на децата, които бягат от война обаче стягат сърцата ни до болка.
А очите им…нека погледнем в очите им, през очите им…и да отворим очите си. Широко! За да видим и да чуем от тях за живота им, за мечтите им.

   

УНИЦЕФ организира виртуална 3D експедиция,  която пренесе всеки желаещ да види  света на децата бежанци в най-големия бежански лагер в Йордания.

 

Домашният уют на ИКЕА –  беше в контраст със суровата бездомност, в която са принудени да живеят хиляди деца по света…заради бедност и кризи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С помощта на иновативната технология, предоставена от Samsung, приятели на УНИЦЕФ в България видяха живота на 12-годишната Сидра от Сирия, която повече от 18 месеца живее в бежанския лагер в Затари. Сидра е едно от  близо 6 милиона момчета и момичета  от Сирия, които са засегнати от конфликта в страната за последните 5 години.

Сидра е едно от децата, които са в опасност да станат лесна жертва на насилие и посегателства, защото по време на хуманитарна криза – децата са най-уязвими.  Но независимо от къде идват и накъде отиват, децата са преди всичко деца и имат право на закрила и подкрепа.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tочно затова заслужават съпричастност и солидарност – както от страна на възрастните, така и от своите връстници.   

Tрудно беше за родителите да се потопят в света на Сидра – те прегръщаха децата си и стискаха ръцете им – сякаш, за да не ги изпуснат от себе си…  
Децата, подкрепени от родителите си, също поеха пътя на виртуалната експедиция – чуха за войните, разбраха за глада, страданието и насилието от разказа на своите връстници…

  

И, по детски чисто и искрено,  заявиха, че искат да помогнат на децата, които имат нужда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защото всяко дете заслужава #Акт_на_Хуманност. Защото сред децата, които сега страдат от военни конфликти и бягат от войната сигурно се крият следващите инженери, лекари, миротворци. Защото децата имат силата да носят промяната – да научат възрастните да бъдат толерантни, да оказват помощ на децата и семействата в нужда.

 

Кампанията е част от усилията на Детският фонд на ООН да се застъпи за спазване правата на децата бежанци по света, да спомогне за изграждане на солидарност и подкрепа на децата в нужда. Да привлече повече съмишленици и партньори, благодарение на чиито редовни дарения УНИЦЕФ е на терен и помага на деца като Сидра във всяка точка на планетата, включително и в България.

 Месечните дарения на БЛАГОДЕТЕЛ-ите дават възможност на УНИЦЕФ да реагира незабавно в ситуации на хуманиратни кризи и природни бедствия, предоставяйки животоспасяващи соли за рехидратация, таблетки за пречистване на вода, лекарства, храна и др.  

Помощта на дарителите е нужна дълго след непосредствената извънредна ситуация, за да могат засегнатите деца и семейства да възстановят живота си и да имат достъп до образование, закрила, защита на правата и сбъдване на мечтите си. 

Стани БЛАГОДЕТЕЛ и да промени живота на най-уязвимите деца! 

  

УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

Ние вярваме в 0

09.11.2014 in Проекти

Какво е нужно, за да има 0 деца в бедност, 0 деца, жертви на насилие, 0 деца без образование, 0 деца в институции? ...

Бъдеще без насилие за всяко дете

10.11.2014 in Проекти

През месец ноември 2014 г. bTV и УНИЦЕФ България стартираха съвместна социална кампания, целяща да повиши ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.