Годишно писмо на Фондация Бил и Мелинда Гейтс

15.02.2017 12:44

 

Най-добрата инвестиция на Уорън Бъфет
Годишно писмо на Фондация Бил и Мелинда Гейтс
14 Февруари 2017

Целта на ежегодното писмо на Бил и Мелинда Гейтс е да се повиши информираността и интереса към ключови глобални програми за здравеопазване и развитие. Тазгодишното писмо е адресирано до Уорън Бъфет, който през 2006 г. дари голямата част от богатството си на фондацията на Бил и Мелинда за борба с болестите  и за намаляване на неравенствата по света. 

Уважаеми Уорън, 

Преди десет години, когато разбрахме за твоето дарение за фондацията ни, останахме без думи. Това беше най-голямото дарение, което някого е било правено от името на един човек. Затова знаехме, че дължим фантастична възвръщаемост зради твоята инвестиция.
Разбира се, филантропията не е като бизнеса. Ние не разполагаме с данни за продажбите и печалбите, които да покажем. Нямаме цена на акция, която да докладваме. Но има числа, които следим внимателно, за да ръководим нашата работа и да измерваме постигнатия напредък.
Нашите цели се споделят от много други организации, които работят, за спасяването и подобряването на живота. Всички сме заедно в това. Така че повечето от числата, които наблюдаваме, не се фокусирани само върху това как ние се справяме като фондация, но за това как се справя светът и как ние виждаме нашата роля.
Уорън, твоето дарение удвои ресурсите на фондацията. Това ни позволи да разширим нашата работа в образователната сфера в САЩ, да подпомагаме дребните земеделски стопани и да създаваме финансови услуги за бедните. Но в това писмо, ние ще ти разкажем за нашата работа в здравеопазването в световен мащаб, защото това бе началната точка на нашата благотворителност, и това е по-голямата част от работата, която вършим.
Това е една история за зашеметяващите успехи, които най-бедните хора в света постигнаха през последните 25 години: намаляване на крайната бедност наполовина, намаляване на детската смъртност наполовина, както и овластяването на милиони жени. 

 

Този невероятен напредък е възможен не само благодарение на щедростта на Уорън и други филантропи даряващи по целия свят, както и на усилията на самите бедни хора, но огромен принос имат и държавите донори, които съставляват по-голямата част финансирането на световното здравеопазване и развитие.

Послепис: Хората ни питат през цялото време как те могат да помогнат в борбата срещу детската смъртност, а ние винаги сме горди да препоръчаме да направят дарение към УНИЦЕФ, организация, която работи успешно в подкрепа на семейства и деца по целия свят. Надяваме се, че с вашето дарение ще вдъхновите и други да се включат.

С уважение:
Бил и Мелинда Гейтс 

Пълния текст на писмото е достъпен тук.

За УНИЦЕФ  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация
Жаклин Цочева    
Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,    
Тел.: 02/9696207    
E-mail: jtzocheva@unicef.org 

 

 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Най-големият урок в света

03.09.2015 in Проекти

Най-големият урок в света вдъхновява младото поколение за едно по-добро, по-справедливо и по-устойчиво ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

01.11.2016 in Проекти

Кампанията отразява реалните резултати, постигнати за децата в България благодарение на партньорството, стартирало ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.