ИКЕА кани всички деца на възраст до 12 години да участват със свои рисунки във „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“

10.11.2015 15:02

ПОКАНА

За втора поредна година децата в България имат възможност да нарисуват своя уникален приказен герой, който може да се превърне в истинска плюшена играчка чрез ежегодния глобален конкурс за детски рисунки на ИКЕА. 20 финалисти от страната ни ще получат награди и шанса да се съревновават с рисунки от цял свят във финалния етап на конкурса. От всички събрани творби специално жури от продуктови дизайнери и специалисти от ИКЕА Швеция ще определи 10 победители, чиито рисувани герои ще станат част от лимитирана колекция плюшени играчки с кауза през 2016 година.

В периода от 2 до 22 ноември всички желаещи могат да се включат в надпреварата, като качат своята рисунка на ikeaplay.bg или като я предадат в сектор „Обслужване на клиенти” в магазин ИКЕА. И тази година посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. Останалите 17 финалисти ще бъдат селектирани от жури, което вече по традиция  е председателствано от известната радио водеща Ива Дойчинова, която събужда слушателите на радио FM + със своето шоу „Ива от сутрин до обед”. 

Плюшените играчки не са единствено творчески, а имат и специално значение – фондация ИКЕА дарява по 1 евро за всяка продадена играчка на УНИЦЕФ и Save the Children. Успоредно с участието си в глобалната инициатива, ИКЕА България предоставя допълнително по 2 лева за всяка закупена играчка  под формата на обзавеждане, творчески материали и играчки за подпомагане за проекти на УНИЦЕФ България

Информация за конкурса:

ikeaplay.bg

https://www.youtube.com/watch?v=0QbRmktHlgU&feature=youtu.be

За повече информация:    
Йоана Цонева    
Маркетинг мениджър, ИКЕА България    
Tел.: 02/439 4540
e-mail: joana.tsoneva@ikea.bg

Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,  
Tел.: 02/9696207, 0888 68 32 31   
E-mail: jtzocheva@unicef.org

 

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.