ИКЕА търси млади дизайнери с голямо въображение

01.11.2016 13:15

 

За трета поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели” на ИКЕА ще превърне рисуваните герои на 10 деца от цял свят в истински плюшени играчки с добра кауза 

София, 1 ноември 2016 г. – Днес стартира третото издание на конкурса на ИКЕА, в който всички деца до 12 години в България могат да нарисуват своя въображаем приятел, който ще може да оживее като истинска плюшена играчка. 20 рисунки ще представят страната ни на международния финал, в който ще се включат техни връстници от цял свят. От тях ще бъдат избрани 10 творби, за да се превърнат в играчки, които през следващата година ще се продават в полза на добра кауза във всички магазини на ИКЕА по света.

Младите художници могат да се включат до 20 ноември, като с помощта на родител качат своя рисунка на сайта ikeaplay.bg или я предадат в магазин ИКЕА София или Центровете за поръчки във Варна и Бургас. И тази година  посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. Останалите 17 ще бъдат селектирани от жури с участието на Maрия Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България; Ива Дойчинова, радио и ТВ водещ; Боряна Зафирова, художник-дизайнер в Детски научен център МУЗЕЙКО; Мая Велянова, ръководител „Комуникации и интериорен дизайн“ в ИКЕА. Победителите в локалния етап на конкурса ще бъдат обявени на 5 декември.

От 20 ноември в магазините на ИКЕА по цял свят ще се предлага и лимитираната колекция SAGOSKATT, която е резултат от рисунките на победителите в глобалния етап на миналогодишното издание на конкурса. Десетте плюшени героя ще се включат в инициативата „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА, в рамките на която за всяка продадена играчка Фондация ИКЕА дарява по 1 евро, а ИКЕА България – по 1 лв. в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват. И тази година партньор на ИКЕА у нас ще бъде УНИЦЕФ – всички набрани средства от кампанията ще подпомогнат локални проекти на Детския фонд на ООН в България.

За Фондация ИКЕА    
Фондацията на ИКЕА има за цел да подобрява възможностите за деца и младежи в развиващите се страни чрез финансиране на холистични, дългосрочни програми, които могат да създадат значителна и трайна промяна. Фондацията работи със силни стратегически партньори, като прилага иновативни подходи за постигане на мащабни резултати в четири основни области на живота на детето: място, наречено дом; здравословен старт в живота; качествено образование; и устойчив семеен доход. В момента финансираните програми помагат на 100 милиона деца. Научете повече на ikeafoundation.org.

За УНИЦЕФ  
УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. Научете повече на www.unicef.bg и www.facebook.com/unicef.bulgaria 

Следете всичко свързано с конкурса за детски рисунки на сайта ikeaplay.bg, във Facebook страницата на ИКЕА и в Instagram с #ikeaplay, #let’splay, #yestoplay

За повече информация:  
Йоана Цонева   
Маркетинг мениджър, ИКЕА България   
тел.: 02/439 4540  
e-mail: joana.tsoneva@ikea.bg

Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,  
тел.: 02/9696207  
E-mail: jtzocheva@unicef.org

 

 

 

 

 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.