Има деца, които не мечтаят за играчки. Дядо Коледа е безсилен да изпълни желанията им сам.

29.11.2012 12:35

Дарителите на УНИЦЕФ влизат в неговата роля, за да помогнат на децата в нужда.

София, 29 ноември 2012

Има деца, които не мечтаят за играчки. И Дядо Коледа е безсилен да изпълни желанията им сам, защото той може да донесе играчки, но не и грижа, любов, семейство. Затова на помощ идват хората с щедри сърца - дарителите на  УНИЦЕФ.

Това е посланието на новата фондонабирателна дарителска кампания на УНИЦЕФ България, която започва на 1-ви декември и чийто централен персонаж е Добрият старец. Той за пръв път ще замени и своя традиционен червен костюм със син като символ на силата, която дарителите и УНИЦЕФ имат, за да променят живота на стотици деца в риск. Кампанията се състои от телевизионен клип, радио спот, печатна и външна реклама, уеб сайт и уеб банери. Режисьор на клипа е Алекс Кристанов, а оператор Георги Андреев.

Събраните средства от фондонабирателната дарителска кампания на УНИЦЕФ България ще финансират работата на организацията в подкрепа на семействата и децата в риск. Даренията ще се събират чрез изпращане на СМС на кратък номер 1021 (на стойност 1лв. или 1,20лв. с ДДС в зависимост от мобилния оператор),  чрез  активиране на директен дебит за месечни дарения във всяка банка или през касите на Easy Pay. 

Освен медийната кампания, ще бъдат проведени редица промоционални активности в търговските центрове, където всеки желаещ ще може да се снима със синия Дядо Коледа на УНИЦЕФ, както и да научи повече за начините как може да помага на децата в нужда.

На 29-ти и 30-ти ноември, 1, 16, 21 и 22-ри декември синият Дядо Коледа на УНИЦЕФ  ще гостува в Сердика Център, а от 2-ри до 15-ти декември в The Mall. Желаещите да се снимат с него могат да посетят и  синята зона на УНИЦЕФ в магазин Икеа на 30-ти ноември и 1,7,8,14,15,21 и 22-ри декември.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

За повече информация:

Жаклин Цочева, Директор комуникации

Тел.:02/9696 207

Моб. Тел.0888 68 38 31

Е-мейл: jtzocheva@unicef.org

Има деца, които не мечтаят за играчки

01.12.2012 in Проекти

Помогни на Дядо Коледа и УНИЦЕф да стигнат до децата в нужда. ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.