Изявление на Изпълнителния директор на УНИЦЕФ, Антъни Лейк

31.07.2014 09:40

Още едно училище в Газа попадна под обстрел, убивайки повече деца в конфликт, в който престъплението е станало всекидневие.

Вече 23 дни, толкова много деца в Газа живеят в страх и отчаяние. Кладенците пресъхнаха, канализацията се стича по улиците, а здравните работници се опитват да спасяват човешки животи при слабо електричество и недостатъчно медикаменти. Най-малко 245 деца са били убити от началото на конфликта.

Каква надежда има за тези деца – и тяхното общество – ако възрастните не могат да изпълнят отговорността си да ги защитят? Какъв пример ще следват тези деца, когато пораснат?

В името на децата, всички страни в конфликта трябва да се вразумят и да позволят на хуманитарните работници да помогнат на хората в нужда, и да се съгласят да спрат атаките. Сега - преди повече невинни да загубят живота си, включително най-невинните от всички – най-младите.

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.