Изявление на Изпълнителния директор на УНИЦЕФ, Антъни Лейк

31.07.2014 09:40

Още едно училище в Газа попадна под обстрел, убивайки повече деца в конфликт, в който престъплението е станало всекидневие.

Вече 23 дни, толкова много деца в Газа живеят в страх и отчаяние. Кладенците пресъхнаха, канализацията се стича по улиците, а здравните работници се опитват да спасяват човешки животи при слабо електричество и недостатъчно медикаменти. Най-малко 245 деца са били убити от началото на конфликта.

Каква надежда има за тези деца – и тяхното общество – ако възрастните не могат да изпълнят отговорността си да ги защитят? Какъв пример ще следват тези деца, когато пораснат?

В името на децата, всички страни в конфликта трябва да се вразумят и да позволят на хуманитарните работници да помогнат на хората в нужда, и да се съгласят да спрат атаките. Сега - преди повече невинни да загубят живота си, включително най-невинните от всички – най-младите.

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни и територии.