Изявление на изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк относно съобщенията за атака с химическо оръжие срещу деца и семейства в Сирия

05.04.2017 10:16

 

"Децата на Сирия вече страдаха твърде много, твърде дълго" - Антъни Лейк

Образите на задушаващи се и умиращи деца по улиците на Идлиб, Сирия, след предполагаема атака с химическо оръжие, са ужасяващи и сърцераздирателни. Нашите мисли и молитви са с жертвите и техните семейства.

Ако се потвърдят, тези атаки трябва да предизвикат нещо повече от нашето възмущение; те трябва да принудят да действат тези, които имат силата и способността да сложат край на това опустошително насилие.

Предполагаемото използване на такова ужасяваща оръжие не трябва да поставя на втори план насилието, което се случва и на други места в Сирия, включително и в Алепо, Дамаск и Хама, нито пък трябва да отвлича вниманието от ежедневните страдания на повече от 280,000 деца, хванати в капан, под обсада, откъснати от хуманитарната помощ.

Децата на Сирия вече страдаха твърде много, твърде дълго.

За УНИЦЕФ: 
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца. 

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,   
Tel: 02/9696208, E-mail: jtzocheva@unicef.org 

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

Осъдено детство? Справедливост за всяко дете

28.09.2016 in Проекти

УНИЦЕФ и Нова Броудкастинг Груп стартират съвместна информационна и застъпническа кампания за правата на децата в ...

ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

01.11.2016 in Проекти

Кампанията отразява реалните резултати, постигнати за децата в България благодарение на партньорството, стартирало ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.