Как фондът 7 на Посланика на добра воля на УНИЦЕФ Дейвид Бекъм помага на децата в Папуа Нова Гвинея

06.11.2015 10:28

 

Маунт Хагеен, Папуа Нова Гвинея / Лондон, 6 ноември 2015 – Посланикът на добра воля на УНИЦЕФ Дейвид Бекъм се срещна с децата, които са настанени за лечение на недохранване в подкрепена от УНИЦЕФ болница в Папуа Нова Гвинея.

Едно на всеки 13 деца умира в следствие на недохранване, преди да доживее своя 5-ти рожден ден в Папуа Нова Гвинея. Недохранването е сред основните причини за смъртност при децата под 5 г. Данни от националната статистика в страната показват, че близо половината от децата в Папуа Нова Гвинея страдат от забавяне на растежа в следствие на недохранване.

По-рано тази година Бекъм стартира „7: Фондът на Дейвид Бекъм към УНИЦЕФ“ и даде обещание да използва гласа, влиянието и популярността си, за да набере жизненоважни средства и да постигне за устойчива промяна в живота и благосъстоянието на децата.

Фондът помага на УНИЦЕФ в осъществяването на живото-променящи програми за децата от всеки регион по целия свят, включително тези, които страдат от недохранване в Папуа Нова Гвинея.

„В началото на тази година аз стартирах моя Фонд в подкрепа на УНИЦЕФ, защото исках да помогна да изградим един по-безопасен свят за децата. Много съм горд, че съм тук, в Папуа Нова Гвинея и че мога да видя за пръв път как набраните средства помагат на децата да бъдат по-здрави и защитени, чрез осигуряване на животоспасяваща терапевтична храна за децата, страдащи от недохранване. Вярвам, че трябва да бъде дадена възможност на всяко дете да постигне пълния си потенциал. Невероятно е, че виждам волята на УНИЦЕФ да достигне и да защити най-уязвимите и най-трудни за достигане деца“, каза посланикът на добра воля на УНИЦЕФ Дейвид Бекъм.

Обещанието на Дейвид към УНИЦЕФ ще продължи с емоционално завръщане на Олд Трафорд в събота, 14 ноември, когато той ще бъде капитан на отбора на Великобритания и Ирландия, който ще играе срещу отбор на останалата част от света, ръководен от Зинедин Зидан. Мачът за децата ще привлече обществено внимание и ще набере жизненоважни средства за Фонда на Бекъм към УНИЦЕФ.

Повеече информация за Фонда на Бекъм към УНИЦЕФ, вижте тук.

 #MatchForChildren, #Beckham #UNICEF

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,
тел.: 02/9696208
E-mail: jtzocheva@unicef.org

МИСИЯ: Всяко дете

12.11.2013 in Проекти

На 23 ноември, от 20:30ч., в Националната опера и балет ще се проведе гала концерт “Мисия: всяко дете”, организиран от ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.