Kампанията за плюшени играчки на ИКЕА ще помага за образованието на деца

05.11.2012 16:00

ИКЕА дава възможност на всеки клиент да подкрепи каузата, като закупи плюшена играчка

София, 5 ноември 2012 г. Наближаващите празници дават начало на традиционната коледна кампания на ИКЕА за плюшени играчки, която цели да събере средства за качествено образование на деца от развиващите се страни по света. До 29 декември 2012 г. за всяка закупена плюшена играчка от магазините на компанията, Фондацията на ИКЕА (www.IKEAfoundation.org) ще дарява 1 евро - за образователни програми в световен мащаб, провеждани от УНИЦЕФ (www.unicef.org) и организацията Save the Children (www.savethechildren.net).

Тази година кампанията за плюшени играчки ще се насочи към осигуряването на достъп до образование на децата, които живеят в бедност в развиващите се страни по света. От началото на кампанията през 2003 година даренията по нея са достигнали обща сума от 47.5 милиона евро и са помогнали на 8 милиона деца в повече от 40 страни.

Новото тази година са плюшените горски приятели от серията VANDRING. Таралежът, мечката и бухалът са отличен избор за подарък на всяко дете, защото, освен всичко останало, насърчават към любознателност и грижа за околната среда. Героите присъстват и в текстилната колекция VANDRING по дизайн на Ан-Катрин Зигрид Столберг.

„През миналия месец световни лидери се събраха, за да обсъдят финалните стъпки за осигуряването на достъп до начално образование за всички деца по света. ИКЕА, нейните партньори и клиенти подкрепят кампанията за плюшени играчки и по този начин помагат за успешното постигане на тази важна цел. От 2003 година кампанията дари внушителните 31 милиона евро на образователните програми, подкрепени от УНИЦЕФ. В резултат на това партньорство милиони деца по света вече имат достъп до качествено образование", заяви Джон Уинстън, Глобален корпоративен акаунт мениджър на УНИЦЕФ.

Дарените средства на Save the Children ще подкрепят проекти за образоване на най-маргинализираните деца, включително етнически малцинства и деца с увреждания и такива със специални нужди в Камбоджа, Китай, Бангладеш, Индонезия, Мианмар, Филипините, Литва и Румъния. Средствата, дарени на УНИЦЕФ, ще подкрепят инициативата Училища за Африка, която цели предоставянето на качествено образование на децата в Буркина Фасо, Етиопия, Мадагаскар, Мали, Мозамбик, Нигер, Южна Африка и Малави.

"Плюшените играчки са чудесен начин за клиентите и партньори на ИКЕА да споделим мигове на щастие със собствените си деца, докато помагаме на други, които никога не сме виждали, но които отчаяно се нуждаят от нашата подкрепа", отбелязва изпълнителният директор на Фондацията на ИКЕА Пер Хегенс.

За ИКЕА

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява пет магазини на ИКЕА в Гърция и един в Кипър.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. ИКЕА е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 338 магазина в 40 страни.

За Фондацията на ИКЕА

Фондацията на ИКЕА има за цел да подобрява възможностите за деца и младежи в развиващите се страни чрез финансиране на холистични, дългосрочни програми, които могат да създадат значителна и трайна промяна. Фондацията работи със силни стратегически партньори, като прилага иновативни подходи за постигане на мащабни резултати в четири основни области на живота на детето: място, наречено дом; здравословен старт в живота; качествено образование; и устойчив семеен доход. В момента финансираните програми помагат на 100 милиона деца. Научете повече на ikeafoundation.org.

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. Научете повече на www.unicef.bg и www.facebook.com

За Save the Children

Save the Children е водещата в света независима организация за деца, която изпълнява програми за подобряване на живота на децата в повече от 120 страни по света. Тя цели свят, в който всяко дете има правото на оцеляване, защита, развитие и участие. Мисията на Save the Children е да вдъхнови към ново разбиране на начина, по който света се отнася с децата и да постигне трайна промяна в живота им. Научете повече на www.savethechildren.net и www.facebook.com/savethechildren.

За повече информация:

Йоана Цонева

Маркетинг мениджър, ИКЕА България

+ 359 2 439 4672

e-mail: joana.tsoneva@ikea.bg

Александър Христов

Акаунт директор, CIVITAS, an exclusive Ketchum affiliate

+359 2 4898042, +359 896696667

e-mail: a.christov@civitasglobal.bg

 

Превенция на отпадането от училище

01.10.2008 in Проекти

Образованието в България заема челно място в ценностната система на българина, като този приоритет придоби още ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.