Lions Health и УНИЦЕФ стартират глобална надпревара, насочена към млади и кративни хора и маркетинг специалисти

15.03.2016 09:43

 

Шакира, посланик на добра воля на УНИЦЕФ, потвърди участието си като гост-жури

11 март 2016г., Лондон/ Ню Йорк – Lions Health, Фестивалът и наградите с животопроменяща креативност в здравните комуникации, съвместно с УНИЦЕФ стартират надпреварата за награди на младежките "Lions Health" за 2016 година. 

Конкурсът, който се провежда за втора поредна година, предизвиква кретивни млади хора и маркетинг специалисти да създадат интегриран маркетинг проект, който да повиши осведомеността на хората, които имат отношение към ранното детско развитие за важността на играта, когато става въпрос за насърчаването на когнитивното, социалното и емоционалното развитие на детето през изключително важните първи години от живота му. Идеите ще бъдат използвани като част от комуникационната кампания на УНИЦЕФ, посветена на ранно детско развитие.

„Изключително много се вълнуваме да проведем надпреварата за втора поредна година. Освен стимулирането на млади таланти, партньорствтото ни с УНИЦЕФ ще доведе до съществено повишаване на осведомеността, което ще спомогне за подобряване благосъстоянието на малките деца по целия свят“ каза Луиз Бенсън, директор на фестивала, "Lions Health".

Предложенията, които трябва да имат цифрово активиране, печатна реклама и видео, ще бъдат оценявани от експертен екип от индустрията, както и от специални гости, включително посланика на добра воля на УНИЦЕФ - Шакира, заедно с Александра фон Плато – президент на "Publicis Healthcare Communications Group", Джош Принц – президент "CDM Group".

„Развитието през първите години от живота на едно дете може да му даде тласък и то да се превърне в креативен, ангажиран и посточнно развиващ се човек, може дори да формира цялото му бъдеще. Развълнувана съм да се присъединя към тазгодишното жури на наградите на младежките Lions Health, за да помогна в това да се обърне повече внимание на значимостта на ранното детско развитие“, каза Шакира, посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

През първите години от живота на детето, в правилната среда, мозъкът му има потенциала да свърза по 1000 мозъчни клетки на секунда. Тези връзки, на свой ред, служат като градивни блокчета на бъдещето на детето, определяйки неговото здравословно състояние, обучителни способности и емоционално благосъстояние.

„Заедно призоваваме млади маркетинг специалисти от целия свят да предложат креативни решения, чрез които да повишим осведомеността за значението на ранната грижа и защитата на детското развитие. Удоволствие е да работим по тази инициатива с "Lions Health" и посланика на добра воля на УНИЦЕФ-Шакира“, каза Пиа Брито, директор, Ранно детско развитие към УНИЦЕФ. 

Победителят в наградите на младежките Lions Health ще бъде поканен на 18-19 юни в Кан, Франция, където ще получи наградата си по време на официланата церемония, на която ще присъстват близо 1000 експерти от индустрията на здравните комуникации.

Комуникационни и маркетинг професионалисти под 30 годишна възраст са поканени да предложат своите концепции за кампании оналйн на: www.canneslions.com/lions_health/.

Жури на наградите на младежките Lions Health за 2016 г.:
:: Шакира - посланик на добра воля на УНИЦЕФ
:: Пиа Брито, директор, Ранно детско развитие към УНИЦЕФ
:: Ал Рейс, зам.-директор и главен специалист, харвардски Център за развитието на детето
:: Джош Принц – президент CDM Group
:: Клаудиа Гонзалес Ромо, директор публични дейности, УНИЦЕФ
:: Александра фон Плато – президент на Publicis Healthcare Communications Group

НаградиЛъввсфератаназдравеопазването(Lions Health), 18 и 19 юни 2016, Пале де фестивал, Кан, Франция  
Lions Health са световни годишни награди за творчески постижения в комуникацията в областите на фармацията, здравеопазването и уелнес, оценявани от международни специалисти в индустрията. Наградите са част от двудневен фестивал - обучение и дебат, които изследват основните и уникални въпроси, касаещи света на здравните комуникации, презентации на работата, която се оценява, както и възможности за развиване на връзки между участниците. Lions Health се организира от Lions Festivals. www.canneslions.com/lions_health/  

Фестивали „Лъв“ (LionsFestivals)  
Фестивали „Лъв“ е организатор на Международен фестивал за творчеството „Лъв“ в Кан, награди „Лъв“ в сферата на здравеопазването, награди „Лъв“ за иновации, награди „Лъв“ в сферата на забавленията and Евробест, както и ко организатор на международен фестивал за творчество Дубай Линкс, международен фестивал за творчество Спайкс Ейжа, и азиатски награди за маркетинг ефективност и стратегии. www.lionsfestivals.com

Важни дати:   
Регистриране на делегати: отворено  
Записвания: отворено  
Краен срок записвания: 24 март 2016  
63и Международен фестивал за творчеството „Лъв“ в Кан: 18-25 юни 2016, Пале де фестивал, Кан, Франция  
Награди „Лъв“ в сферата на здравеопазването 18-19 юни  
Награди „Лъв“ за иновации 21-22 юни  
Награди „Лъв“ в сферата на забавленията 23-24 юни

За УНИЦЕФ:   
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:   
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България   
Tel: 02/9696208
E-mail: jtzocheva@unicef.org 

 

"1 пакет = 1 ваксина"

23.09.2008 in Проекти

Кампанията на UNICEFи Pampers "1 пакет = 1 ваксина" има за цел да събере средства за ваксини против тетанус за ...

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Мълчанието днес ражда викове утре

06.12.2009 in Проекти

УНИЦЕФ България стартира комуникационна кампания „Мълчанието днес ражда викове утре” за ранното детско развитие, която ...

Децата не идват с инструкции за отглеждане

17.09.2013 in Проекти

Детските сълзи карат родителите да се чувстват безпомощни. Медицинските сестри на Център за “Майчино и детско ...

МИСИЯ: Всяко дете

12.11.2013 in Проекти

На 23 ноември, от 20:30ч., в Националната опера и балет ще се проведе гала концерт “Мисия: всяко дете”, организиран от ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.