MTV помага повече хора да бъдат информирани за кризата с бежанците и да бъдат набрани жизненоважни средства след призива на УНИЦЕФ в подкрепа на децата, търсещи убежище в Европа, и техните семейства

26.10.2015 16:10

 

Музикалната телевизия MTV се присъединява към призива на УНИЦЕФ в подкрепа на бежанците

Милано, 25 октомври 2015 г. – Музикалната телевизия MTV обяви, че се присъединява към призива на УНИЦЕФ в подкрепа на бежанците. Това се случи на Европейските музикални награди, които се проведоха в нощта на 25 октомври и бяха гледани от милиони хора по целия свят.

По време на ежегодното събитие на MTV глобалната публика беше призована да подкрепи усилията на УНИЦЕФ за децата бежанци и мигранти. В момента 644 000 души, една-трета от които са деца и жени, търсят убежище в Европа.

С настъпването на зимата бежанците, пътуващи в Европа или разселените от родните си страни в следствие на военни конфликти, изпитват отчайваща нужда от помощ. УНИЦЕФ осигурява животоспасяваща закрила, здравна помощ, чиста питейна вода, храна и образование на семействата на бежанците и мигранти, които са станали свидетели на неописуемо насилие и живеят в страх.

Събитието в Милано беше закрито от световноизвестния певец Фарел Уилямс, който представи песента си „Freedom“ (Свобода), за да информира публиката и да даде тласък на даренията в подкрепа на кризата с бежанците.

„За УНИЦЕФ е удоволствие да работи в партньорство с MTV, за да постави в светлината на прожекторите бежанците и мигрантите, особено най-младите и най-уязвимите. Зимата е вече тук, те се нуждаят от нашата закрила и помощ – и то бързо. Инициативата на MTV „Freedom“ (Свобода) може да покаже как – обединени дори и само за миг – младите хора от целия свят имат силата да постигнат положителна промяна за децата; за всички, които бягат от конфликти и мизерия и търсят надежда и по-добро бъдеще“, каза Мари-Пиер Поарие, Специален координатор на УНИЦЕФ за бежанската и мигрантска криза в Европа.

Всички дарения, направени през https://support.unicef.org/campaign/donate-now-refugee-and-migrant-children-europe-mtv/donate ще отидат директно в подкрепа на работата на УНИЦЕФ за децата- бежанци и мигранти и техните семейства, които пътуват в Европа.

 

За УНИЦЕФ:    
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:   
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,  
тел.: 02/9696207,  
E-mail: jtzocheva@unicef.org

 

 

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.