Масирана имунизационна кампания се стреми да достигне до 2 900 000 деца в Сирия

12.04.2016 11:20

 

УНИЦЕФ и партньори проведоха 18-та масирана кампания за ваксинация на деца от всички краища на Сирия 

 

От 2013 г. до сега УНИЦЕФ доставя 45 000 000 дози ваксини срещу детски паралич, 1500 студени контейнери за съхранение и 67 студени пространства, за да подкрепи усилията за елиминиране на заболяването. 

Ваксините се предоставят в здравни центрове, а също и от мобилни екипи със здравни работници, здравни доброволци в общностите, които осъществяват домашни посещения и визити в училища и на публични места, за да се уверят, че всички деца са ваксинирани. 

Сирия може да се похвали с голям успех - вече две години не е регистриран нито един случай на заразяване с полиомиелит, въпреки огромните предизвикателства и трудностите, пред които са изправени доставчиците на здравните услуги, сред които детските ваксини. 

Все още близо 400 000 деца, които живеят на места с влошена сигурност, нямат достъп до ваксини. Това подчертава необходимостта от неограничен, безпрепятствен и постоянен достъп на хуманитарните организации, за да могат всички деца да бъдат имунизирани срещу животозастрашаващи заболявания. 

 ©UNICEF/2016/Syria/Aleppo/Khoder Al-Issa  

Момиче показва пръстчето си, маркирано с незаличимо мастило, след като е била имунизирана срещу детски паралич в сирийския град Алепо на 15 март 2016 г. 

©UNICEF/2016/Qamishli- Syrian Arab Republic/Hassan  

Здравен работник в общността Куамишли (Qamishli) обявява местата и часовете на имунизационната кампания по време на 18-ата поредна акция на УНИЦЕФ и партньорски организации страната, която се проведе от 13 до 17 март 2016 г. в Сирия.

Кампанията за социална мобилизация в цялата страна е от решаващо значение, за да бъде повишена обществената информираност за полиомиелита и последствията от него, а също и да стане ясно защо е важно всички деца под 5 г. да бъдат ваксинирани. 

©UNICEF/2016/Qamishli-Syrian Arab Republic/Masoud  

Здравен работник, който е част от мобилен здравен екип, раздава ваксини срещу детски паралич на деца в предучилищна възраст в гр. Куамишли (Qamishli) на 16 март 2016 г. 

©UNICEF/2016/Damascus-Syrian Arab Republic/Nader  

Новородено е имунизирано срещу детски паралич в Дамаск, 16 март 2016 г. 

©UNICEF/2016/Syria/Aleppo/Khoder

Ал-Исса Закариа (11 г.), след часовете участва в информационна кампания сред връстниците си ,която е посветена на важността на имунизациите - 15 март 2016 г., гр. Алепо, Сирия. 

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България  
Teл: 02/9696208, E-mail: jtzocheva@unicef.org 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Конвенция за правата на детето на 20 години

20.11.2009 in Проекти

"Конвенцията за правата на детето има значението на универсален стандарт за изграждане на един по-добър свят - свят, в ...

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.