Meliá Hotels International и УНИЦЕФ България - за щастливо детство на българските деца

08.05.2013 09:31

София, 8 май 2013

Хотелиерската верига Melia Hotels International в България започва партньорство с УНИЦЕФ България, с цел набиране на средства за децата в нужда в страната.

Партньорството е част от глобалната подкрепа на Meliá Hotels International към УНИЦЕФ. Веригата вече е набрала и дарила над 750 000 евро на УНИЦЕФ Испания.

Резултатите за края на годината в Испания показват успешно партньорство. Хотелите на компанията са събрали 80% от парите. "Останалите 20% идват от дарения, направени от служители, както и други дейности, организирани в нашите хотели, включително Коледни вечери и други събития, по време на които компанията е направила дарения". - казва изпълнителният директор на компанията Габриел Ескарер.

Всяка година над 700 български деца умират преди да навършат 5 години порадипредотвратими инфекции, паразитни болести, дихателни възпаления и други заболявания. Над 6000 бебета се раждат преждевременно с огромен риск за здравето, развитието и живота си, а много от причините за тези проблеми могат да бъдат преодолени. Всяка година близо 2000 бебета попадат в институции, обречени зарадиздравословни проблеми, увреждания или бедност на техните родители. Затова България все още е на първо място в Европа по брой на малки деца в домове. (Източник: НСИ)

Meliá Hotels International призовава всеки гост на хотелите си в България да дари 2 лева към първата си нощувка и да се включи в благотворителните мероприятия в хотелите, с което да помогне подобряването на живота на децата в страната. И служителите на хотелите ще се включат в кампанията чрез участие в проекта „Заплата на солидарността”. Набраните средства ще финансират проекти на УНИЦЕФ, свързани с подобряване достъпа на децата и семействата в нужда до здравни грижи, социални услуги и образование.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне  в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ за подобряване на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ посетете: www.unicef.bg или нашата страница във Фейсбук

За Meliá Hotels International

Meliá Hotels International е основана през 1956 г. в Палма де Майорка (Испания) и е една от най-големите хотелски вериги в света, опрерирайки чрез основните си марки: Gran Melia, Melia, ME, Innside, Tryp от Wyndham, Sol и Paradisus. В България фирмата менажира успешно следните хотели на Българското Черноморие: „Мелиа Гранд Ермитаж” в Златни Пясъци, „Сол Луна Бей” в Обзор, „Сол Несебър Палас”, „Сол Несебър Бей”, „Сол Несебър Маре” и „Сол Марина Палас” в Несебър.

За повече информация:

За УНИЦЕФ:

Жаклин Цочева, Комуникации

Тел. 9696207

E-mail: jtzocheva@unicef.org

www.unicef.bg

За Meliá Hotels International в България:

Telf.  052 394286  

E-mail:  maya.tsankova@solmelia-bg.com

www.melia.com

Най-добър старт за всяко дете

07.03.2013 in Проекти

През 2013 г. УНИЦЕФ България откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, който предоставя безплатни домашни ...

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.