"Мисия: Всяко дете" продължава

25.11.2013 16:34

Прякото излъчване на концерта на 23 ноември по БНТ събра хиляди зрители пред малкия екран.

Над 10 000 човека се включиха в „Мисия: Всяко дете“ на УНИЦЕФ и Българска национална телевизия и станаха БЛАГОДЕТЕЛи с редовни дарения през мобилния си телефон по време на благотворителния концерт, излъчен по БНТ1 на 23 ноември, в подкрепа на УНИЦЕФ. Всеки БЛАГОДЕТЕЛ вече дарява 2 или 5 лв. месечно.

„Благодаря ви, че отново се събрахме заедно за децата в България. Вашата подкрепа за „Мисия: Всяко дете“ е от изключително значение, защото всяко дете е важно.“ каза г-жа Таня Радочай, Представител на УНИЦЕФ за България по време на концерта.

Сред гостите на събитието бяха еврокомисар Кристалина Георгиева, г-жа Марси Райс, Посланик на САЩ в България, г-н Георги  Лозанов, Председател на Съюза за електронни медии, г-жа Ани Салич, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за България, представители на държавни институции, бизнеса, медиите и публични личности.

Сцената на Национална опера и балет събра в обща мисия едни от най-известните  изпълнители в България: Анелия, Бон-Бон, Вензи, Вики Терзийска, Владимир Ампов – Графа, Десислав Данчев – Десо, DESS, Дийп Зоун, Дует Ритон, Кичка Бодурова, LaTiDa, Мариана Попова, Михаела Филева, Невена Цонева, Нели Рангелова, Орлин Павлов, Поли Генова, Скилър, Станислав Сланев – Стенли,  Тома. Всички артисти, водещите Георги Любенов и Ирен Леви,  както и децата от детска градина „Вълшебство“ от гр.  Бургас,  дариха своя талант безвъзмездно, за да може повече деца в България да растат здрави и образовани в семейството си.

 „Националната телевизия винаги е седяла до такива каузи и до такива мисии, защото смятам, че това е едно от призванията на  обществената телевизия. Смятам, че човек има много поводи в живота си да изпълни различни мисии, но наистина най-важната мисия за  всички нас са децата“ каза г-жа Вяра Анкова, Генерален директор на Българска национална телевизия.

 Основна цел на концерта беше да обърне вниманието на широката общественост към предизвикателствата, с които се    сблъскват семействата на малки деца в България, както и да представи възможните решения за преодоляването им.

 

Набраните средства ще подпомогнат работата на Семейно-консултативните центрове и Център за майчино и детско здраве в област Шумен, подкрепени от УНИЦЕФ, както и развиването на подобни услуги за подкрепа на семейства на малки деца в областите Сливен и Монтана. Крайната цел на Детския фонд на ООН е всички семейства на малки деца в България да получат подкрепа в грижата за децата им.

Всеки, който иска да се включи в Мисия: Всяко дете на УНИЦЕФ, може да го направи като изпрати SMS с цифра 2 или 5 на 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения от 2 или 5 лева през мобилния си телефон.

Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Общи условия на www.unicef.bg.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

За програма БЛАГОДЕТЕЛ през мобилен телефон:

През 2013 г. УНИЦЕФ България въведе бърз и лесен канал за месечни дарения през мобилен телефон. С изпращане на SMS с цифра „2“ или „5“ към 1021 дарителят се регистрира за програма БЛАГОДЕТЕЛ чрез автоматични месечни дарения от 2 или 5 лв. Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Програма БЛАГОДЕТЕЛ подкрепя работата на УНИЦЕФ в полза на децата в България и по света. 

Общи условия на програма БЛАГОДЕТЕЛ на www.unicef.bg

За повече информация:

Жаклин Цочева, Директор Комуникации
УНИЦЕФ България, тел.: 02-96-96-208

 

Семейство за всяко дете

15.10.2010 in Проекти

Всяка година над 2 000 български деца биват изоставени и настанени в институции. Медицински доказано е, че отглеждането ...

Най-добър старт за всяко дете

07.03.2013 in Проекти

През 2013 г. УНИЦЕФ България откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, който предоставя безплатни домашни ...

Бъди БЛАГОДЕТЕЛ и дарявай детство!

01.11.2011 in Проекти

Децата имат нужда от грижа всеки ден, всяка минута, постоянно. Ако всеки от нас помага редовно, те няма да бъдат ...

Благодетел през мобилен телефон

10.07.2013 in Проекти

Сега имате възможност да подкрепите дългосрочно мисията на УНИЦЕФ в България, като се присъедините към нашите ...

МИСИЯ: Всяко дете

12.11.2013 in Проекти

На 23 ноември, от 20:30ч., в Националната опера и балет ще се проведе гала концерт “Мисия: всяко дете”, организиран от ...

МИСИЯ: Всяко дете

12.11.2013 in Видео

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.