Обичта се ражда у дома

08.02.2013 12:12

В следващия епизод на документалната поредица “Такъв е животът – Работилница за родители” ще ви срещнем с водещата на “Часът на мама” Даниела Колева. Тя споделя своя опит като майка на три деца в работилницата за родители в Плевен, където една от темите е: Какво послание, възприето в детството ни от нашите родители, предаваме на децата си днес? Дани си спомня колко много обич и подкрепа е получила от родителите си и се старае сега и тя да дава това на децата си. Дани признава, че въпреки големия си опит и като майка и като журналист, който работи по темите на родителството, винаги има какво още да разбере за това какво е да бъдеш по-добър и пълноценен родител.

Любка, която днес също посещава работилницата в Плевен има още една много важна задача. Тя иска да предаде любовта си към танците на четиригодишата си дъщеря Таничка. Затова двете първо отиват на проба при шивачката за новата специална рокля на малката. Любка е напълно отдадена на дъщеря си и се опитва всячески да компенсира липсата на татко й, като я дарява ежедневно с много търпение, разбиране и обич.

Също в Плевен, Деси отива да се сбогува с децата в детската градина, където е ресурсен учител, дни преди да излезе по майчинство.  Тя споделя опита си от работата с деца със специални потребности и потвърждава тезата, че най-важното, от което всяко дете има нужда са обичта и подкрепата в семейството. Според нея, нито едно дете със специални потребности не може да получи шанс за по-добър живот, ако родителите му не положат всички усилия за това.

Двайсет и шест годишната Анифе е майка на четиригодишно момиченце, което отглежда с помощта на родителите си в планинското село Брезница в южна България. След решението й да сложи карй на брака си преди време, тя се сблъсква с неодобрението и предрасъдъците на обществеността в селото, но твърдо вярва, че е взела правилното решение за бъдещето. Анифа отказва да се  подчини на строгите правила и норми и е благодарна на подкрепата на родителите си. Тя е решена да докаже на всички, че най-важното за детето е то да получава обич и топлина, за да порасне щастлив, пълноценен и уверен човек. Анифе с радост посещава работилницата за родители в селото, където получава ценни съвети за това как да намира повече начини да общува и развива по-добре детето си.

Гледайте „Такъв е животът – Работилница за родители” на 10 февруари, неделя от 15.00ч. по bTV.

Повече за Работилници за родители, организирани от УНИЦЕФ, можете да откриете на www.unicef.bg

 

Предаването се осъществява с подкрепата на: 

За повече информация:

Жаклин Цочева, Директор Комуникации УНИЦEФ България

Тел. 029696207, E-mail: jtzocheva@unicef.org 

Работилница за родители - Да пораснем заедно

16.11.2011 in Проекти

„Работилниците за родители - Да пораснем заедно" ще предоставят споделено пространство, в което могат да се срещат ...

Такъв е животът - Работилница за родители

08.01.2013 in Проекти

От 6 януари в ефира на bTV съвместно с УНИЦЕФ стартира новия сезон на „Такъв е животът – Работилница за родители”. ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.