Партньорството между Orange center и УНИЦЕФ България навърши една година

09.03.2015 12:11

За този период бяха събрани  50 000 лв. в подкрепа на проекти за образование

 

Вече година Оrange center е партньор на УНИЦЕФ България и застава зад каузата „Всяко дете има право на образование”. Партньорството предоставя възможност на клиентите на Orange center да подкрепят дейността на УНИЦЕФ в България чрез дарение на каса в магазините на веригата и онлайн на уебсайта http://unicef.orangecenter.bg/, посветен на инициативата.

Като част от партньорството с УНИЦЕФ, Orange реализира няколко успешни дарителски кампании в подкрепа на съвместната кауза.

Компанията създаде специална благотворителна колекция от коледни картички през 2014 г., която допринесе за популяризиране правото на всяко дете на образование. Над 5000 индивидуални дарители и компании станаха съпричастни с инициативата, като закупиха дарителски картички. Част от колекцията беше създадена от деца в знак на солидарност с връстниците им в нужда. Това стана възможно благодарение на  конкурс за детска рисунка, проведен през лятото на миналата година. 

В допълнение Orange center организира конкурс за детски разказ, като одобрените творби бяха публикувани в сборник „Децата на България разказват... истории от празната дъска”.

От юни 2014 г. компанията дарява допълнително 5 ст. от всяка сметка в магазините си в подкрепа на програмите на УНИЦЕФ за образование.

Благодарение на изброените дейности - за малко повече от година бяха набрани над 50 000 лв., които ще бъдат използвани за подобряване на ранната детска грамотност и подготовка за училище –  чрез насърчаване четенето на глас на книги на бебета и малки деца. Практиката ще бъде приложена първо в областите на Шумен и Сливен.

„Достъпното и качествено образование е право на всяко дете. Реализирането на това право е изключително важно за бъдещето на децата на България, защото ще им даде шанс да развият пълния си потенциал. Orange ще продължи да подкрепя програмите на УНИЦЕФ и през 2015 г., тъй като споделяме виждането, че образованието може да е  скъпо, но цената на невежеството е много по-висока“, споделя госпожа Валя Диаманди, Изпълнителен директор на Orange center.

 

За Orange center:

ORANGE CENTER e първата по рода си верига от магазини, която предлага на едно място книги, музикални и видео продукти, канцеларски материали и продукти за офиса, копирни и предпечатни услуги. Стартирала през 2004 г. днес тя разполага с 10 обекта в най-значимите  градове в страната – София, Варна и Бургас.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:
Ивайло Спасов, Консултант Комуникации, УНИЦЕФ България  
Тел. 0888 40 63 83 
E-mail: ispasov@unicef.org

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.