Пет години партньорство между банка "Пиреoс" България и УНИЦЕФ България и близо 1 300 000 лева събрани по програма БЛАГОДЕТЕЛ

20.05.2016 14:18

 

През месец май 2016г. се навършват пет години от началото на дарителската кампания на Банка Пиреос в партньорство с  УНИЦЕФ България в помощ на уязвими деца и семейства. Събраните средства достигнаха 1 293 107 лева, а броят на дарителите  надхвърля  3 000 Благодетели.

Големият успех на кампанията се дължи както на усилията на Банка Пиреос  България да предостави възможно най-разнообразни и удобни начини за дарения, така и на добрата воля и съпричастност на хилядите нейни клиенти и служители.

През месец май 2011 г., когато Банка Пиреос България стартира кампания в партньорство с УНИЦЕФ в България, тя си постави за цел докато помага на децата - да спомогне за изграждане и развитие  на дарителска култура у нас. Банката реализира уникални по рода си банкови продукти за пазара – дарителски кредитна и дебитна карти, чрез които с всяка извършена транзакция картодържателят дарява 10 стотинки в подкрепа на децата в България и по света, а Банка Пиреос утроява сумата и така 30 стотинки се даряват за проект на УНИЦЕФ, избран от клиента след получаване на кредитната карта. В случай, че клиентът не е посочил конкретен проект, сумите  се насочват към програми на организацията, по които има най-голяма нужда.

Всеки притежател на банкова карта, ползващ банкомат на Банка Пиреос, може лесно и удобно да направи дарение на стойност 1 лев, а тези, които имат желание да станат редовни дарители или да отделят по-големи суми, могат да го направят чрез директен дебит от разплащателната си сметка, обикновен банков трансфер или вноска на каса в полза на програма "Благодетел" на УНИЦЕФ.

Дългосрочната кампания на Банка Пиреос и УНИЦЕФ има за цел да подкрепи работата на организацията в посока защита на правата на децата в България и по света, за да растат здрави, образовани, информирани, социално активни и отговорни. Малка сума, дарявана ежемесечно, допринася за планирането на дългосрочни и устойчиви проекти.

Стани  и дарявай детство! 


Твоята редовна подкрепа ще помогне на децата в нужда да растат в семейство, да ходят на училище, да бъдат здрави, да имат бъдеще. 

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България  
Teл: 02/9696208, E-mail: jtzocheva@unicef.org 

 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

МИСИЯ: Всяко дете

12.11.2013 in Проекти

На 23 ноември, от 20:30ч., в Националната опера и балет ще се проведе гала концерт “Мисия: всяко дете”, организиран от ...

Има деца, които не мечтаят за играчки

06.12.2013 in Проекти

Дядо Коледа е безсилен да изпълни желанията им ...

Ние вярваме в 0

09.11.2014 in Проекти

Какво е нужно, за да има 0 деца в бедност, 0 деца, жертви на насилие, 0 деца без образование, 0 деца в институции? ...

Заедно от детската градина

22.10.2015 in Проекти

bTV и УНИЦЕФ стартират нова социална кампания за децата със специфични ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.