PlayPark и УНИЦЕФ – „За всяко дете - ИГРА“

06.11.2017 17:42

 

София, 20 септември 2017 г.: PlayPark и УНИЦЕФ България стартират партньорство - „За всяко дете – ИГРА”. PlayPark ще подкрепя дейността на УНИЦЕФ България, като се ангажира да промотира и защитава правото на игра на всяко дете, да подкрепя родителите на малки деца в получаване на повече информация по теми за отглеждане и грижа за децата, да предостави възможност за кърмене в специален кът в центъра, да предлага отстъпки за приемни семейства и да обучи аниматори за работа с деца със специфични потребности и увреждания.

PlayPark и УНИЦЕФ стартират инициативата с разнообразни дейности от ноември 2017 г. Развлекателният център ще даде възможност на приятели и гости да се включат към инициативите с всяко посещение на зоните за забавление и комфорт. Компанията ще дарява 0.50 лв. от всека затворена сметка и посещение в центъра, а клиентите ще имат възможност да добавят допълнително дарение в подкрепа на УНИЦЕФ към своя парти-пакет.

„Подаваме ръце, защото ни е грижа. С тези ръце се грижа за трите си деца, с тези ръце искам да помагам и да мотивирам колегите си да подкрепят всички деца да реализират правото си на игра и да имат едно по-щастливо детство!“, каза Яна Средкова, мениджър на Play Park.

„Играта е голямо забавление за всички – големи и малки. Тя е изключително важна обаче за децата, защото допринася за развиване на техния интелект, социални и емоционални умения. Чрез играта децата учат за света, развиват способностите си за общуване, сътрудничество и емпатия, решаване на проблеми, а също така как да регулират своите емоции. Същевременно играта спомага и за изграждането на здрава емоционална връзка между децата и техните родители. В ранните години играта е най-важната работа на всяко дете, като задължение на възрастните е да им осигурят пространство и възможност за игра. Така децата се подготвят за живота.“, сподели Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ в България.

УНИЦЕФ ще използва дарените средства, за да работи дългосрочно в интерес на децата в България, за да имат те възможност за образование и развитие, защита от насилие, болести, дискриминация и бедност.

За УНИЦЕФ: 
УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме. 

За PlayPark
Play Park е развлекателен център, със зони за забавление за малки и големи. Едно цветно и свежо място, в което да се заредите и разпуснете, както и да поверите най-специалните си моменти, като рожден ден, имен ден и всеки личен празник на детето си.

За повече информация 
Жаклин Цочева, Директор Комуникации 
УНИЦЕФ България 
Тел.: 02/9696207 
E-mail: jtzocheva@unicef.org

 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Заедно от детската градина

22.10.2015 in Проекти

bTV и УНИЦЕФ стартират нова социална кампания за децата със специфични ...

ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

01.11.2016 in Проекти

Кампанията отразява реалните резултати, постигнати за децата в България благодарение на партньорството, стартирало ...

ДА на кърменето на обществени места!

01.08.2017 in Проекти

В световната седмица на кърменето УНИЦЕФ България и партньори стартират дългосрочна насърчителна кампания ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.