Посещение на Изпълнителния Директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк в България

02.12.2015 11:29

 

Антъни Лейк ще се застъпи пред властите в България за нуждата от устойчиви инвестиции в ранното детско развитие – особено за най-уязвимите деца

Какво: Посещение на Изпълнителния Директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк в България.

Визитата ще включва срещи с:      

  • Президента на РБ г-н Росен Плевнелиев;
  • Министър-председателя на РБ г-н Бойко Борисов;
  • Вицепремиера и Министър на труда и социалната политика г-н Ивайло Калфин;
  • Деца и приемни семейства, обхванати от Реформата в системите за грижа и закрила на детето;
  • Деца и жени - жертви на насилие, които намират застъпничество и подкрепа в създадената и подкрепяна от УНИЦЕФ „Зона ЗаКрила“ в София.

 

Кога: 2-5 Декември 2015

Къде: София

Защо:Изпълнителният Директор на Детския фонд на ООН, Антъни Лейк, пристига на посещение в България, за да се запознае лично с напредъка, осъществен в страната в хода на Реформата на системите за грижа и закрила на детето. Той ще се срещне с представители на правителството, за да обсъдят ключовите предизвикателства, пред които са изправени децата в България – като например: едни от най-високите нива на бедност и социално изключване в Европа и значителните неравенства между отделните групи в обществото. Изпълнителният Директор на УНИЦЕФ ще се застъпи пред властите в България за нуждата от устойчиви инвестиции в ранното детско развитие – особено за най-уязвимите деца. Сред тях в най-неравностойно положение са децата с увреждания; децата, отглеждани в институции; децата от ромската общност. 

В рамките на настоящата си Програма за сътрудничество 2013-2017, Детският фонд на ООН подкрепя правителството на България в изграждането на национален капацитет за ускоряване на социалното включване и намаляване на детската бедност; осигуряването на равнопоставен достъп на всяко дете до образование, здравеопазване и закрила – както и укрепване на системите за мониторинг върху правата на децата в България. 

За Антъни Лейк:  
Антъни Лейк е шестият Изпълнителен Директор на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ). Той заема този пост от 1 май 2010 г. – след 45 години на служба в публичния сектор. В центъра на неговия мандат са усилията да се преборят неравенствата между децата и да се постигат реални резултати в името на тяхното благосъстояние. 

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

Повече за визитата научете тук:www.unicef.bg 
Информация за всяка среща ще бъде публикувана във:  
Facebook: https://www.facebook.com/unicef.bulgaria  
& Twitter: https://twitter.com/UnicefBulgaria

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България    
Tel.: 02/9696207, 0888 68 32 31  
E-mail: jtzocheva@unicef.org

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

МИСИЯ: Всяко дете

12.11.2013 in Проекти

На 23 ноември, от 20:30ч., в Националната опера и балет ще се проведе гала концерт “Мисия: всяко дете”, организиран от ...

Ние вярваме в 0

09.11.2014 in Проекти

Какво е нужно, за да има 0 деца в бедност, 0 деца, жертви на насилие, 0 деца без образование, 0 деца в институции? ...

Бъдеще без насилие за всяко дете

10.11.2014 in Проекти

През месец ноември 2014 г. bTV и УНИЦЕФ България стартираха съвместна социална кампания, целяща да повиши ...

Заедно от детската градина

22.10.2015 in Проекти

bTV и УНИЦЕФ стартират нова социална кампания за децата със специфични ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.