Пощенска банка получи най-високото отличие на БФБЛ за партньорството си с УНИЦЕФ

26.02.2015 13:10

Поредното признание за проекта „Най-добър старт за всяко дете” бе връчено лично от Президента на Р България

26 февруари 2015 г. Пощенска банка (www.postbank.bg) получи голямата награда в най-оспорваната категория „Инвеститор в обществото“ в рамките на 12-ите годишни награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Отличието е за стратегическото партньорство на банката с УНИЦЕФ България „Най-добър старт за всяко дете“, в рамките на което са събрани дарения от над 460 000 лева за година и два месеца.

„За мен е огромна чест и отговорност да приема тази награда от името на целия екип на Пощенска банка и всички наши клиенти и партньори, които подкрепиха кауза ни. Вярвам, че всяко дете заслужава най-доброто начало на своя житейски път. Затова бих определил това стратегическо партньорство като една от най-успешните инвестиции в устойчиво развитие в България”, заяви главният финансов и изпълнителен директор на Пощенска банка г-н Димитър Шумаров.

Пощенска банка инвестира над 180 000 лв. в разработването на платформа за дарения и популяризиране на инициативата. За да направи възможни даренията на каса, банкомат и електронно банкиране, финансовата институция ангажира специалисти от всички ключови звена в подготовката, която продължи повече от 6 месеца. Инвестираните усилия и средства дадоха отлични резултати - само месец след началото на кампанията набраната сума от дарения на клиенти, партньори и служители бе 100 000 лв. Към момента, за година и два месеца, даренията са над 460 000 лв.

“За УНИЦЕФ няма никакво съмнение, че инвестицията в ранното детско развитие е възможно най-добрата инвестиция за развитието и на цялото общество. Ние сме щастливи, че „Пощенска банка“ припознава това като приоритет в своята корпоративна социална отговорност и сме изключително радостни също така, че Българският форум на бизнес лидерите оценява по възможно най-висок начин този техен ангажимент. Наградата идва в момент, когато светът отбеляза 25 г. от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето и това е поредното доказателство, че само заедно, обединени, можем да спазим обещанието си към най-малките – да им дадем възможност за един справедлив, най-добър старт в живота“, каза Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България. 

Конкурсът на БФБЛ се провежда за 12-та поредна година и отличава най-добрите социално отговорни практики на компаниите у нас. Журито на наградите, с председател Йорданка Фандъкова, кмет на Столична Община, се състои от утвърдени специалисти от различни области, с цел обективност на оценките. Общо 77 проекта на 55 компании участваха тази година в конкурса, а категорията „Инвеститор в обществото“ бе най-оспорвана.

„Най-добър старт за всяко дете“ подкрепя развиването на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве, които предоставят безплатни домашни посещения от медицински сестри и акушерки на бременни и родители на деца до 3 години, с цел да подпомогнат грижата за децата им. В резултат oт партньорството, два Центъра вече работят в областите Шумен и Сливен. За 2014 г. там бяха направени домашни посещения на над 10 000 семейства. Крайната цел е въвеждането на този модел на грижа на национално ниво.

В края на миналата година проектът бе отличен и с най-голямото признание на Български дарителски форум -  наградата „Най-добра дарителска програма“.

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:
Ивайло Спасов, Консултант Комуникации, УНИЦЕФ България  
Тел. 0888 40 63 83 
E-mail: ispasov@unicef.org

Силвия Костова, началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“, Пощенска банка  
тел. 02/ 8166 100, 0895 599 191  
e-mail: SDKostova@postbank.bghttp://mediacenter.postbank.bg 

 

Най-добър старт за всяко дете

07.03.2013 in Проекти

През 2013 г. УНИЦЕФ България откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, който предоставя безплатни домашни ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.