Пощенска банка получи отличието „Най-добра дарителска програма“ за стратегическото си партньорство с УНИЦЕФ България

14.11.2014 13:07

 

Признанието е от Български дарителски форум за проекта

„Най-добър старт за всяко дете”

 

Пощенска банка получи награда в категория „Най-добра дарителска програма“ за стратегическото партньорство „Най-добър старт за всяко дете” с УНИЦЕФ България. Финансовата институция прие високото отличие по време на деветата церемония „Най-голям корпоративен дарител“ на Български дарителски форум, чийто домакин беше Президентът на РБългария.

„Вярвам, че всяко дете заслужава най-добро начало на своя житейски път. Затова бих определила стратегическото партньорство между Пощенска банка и УНИЦЕФ като една от най-успешните инвестиции в устойчиво развитие в България. С него оказваме подкрепа на най-важните първи стъпки на бъдещото поколение”, заяви главният изпълнителен директор на Пощенска банка, г-жа Петя Димитрова.

Наградата „Най-добра дарителска програма“ се връчва на най-успешната дарителска кампания за изминалата година. Журито в конкурса оцени високо приноса на Пощенска банка във въвеждането на дарителска програма, която подкрепя работата на УНИЦЕФ за насърчаване на ранното детско развитие. Съвместната инициатива е възможна благодарение на дълъг период на разработка и внедряване на механизми за дарение през всички канали на банката – банкомат, на каса и електронно банкиране, в което финансовата институция инвестира много средства и времето на свои ключови звена. Само за месец от началото на кампанията набраната сума от даренията на клиенти, партньори и служители бе 100 000 лв. Към момента, за по-малко от година, даренията са близо 380 000 лв.

„В Пощенска банка ние виждаме сериозен партньор, готов да насочи своята корпоративна социална отговорност в посока застъпничество за правата на децата. Тази награда идва в момент, в който светът отбелязва 25 години от приемане Конвенцията за правата на детето и е поредното доказателство, че само заедно, обединени, ние можем да спазим обещанието си към най-малките – да им дадем възможност за един справедлив, най-добър старт на техния живот“, каза Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България. 

„Най-добър старт за всяко дете“ подкрепя развиването на Центрове за майчино и детско здраве, които предоставят безплатни домашни посещения от медицински сестри и акушерки на бременни и родители на деца до 3 години, с цел да подпомогнат грижата за децата им. В резултат от кампанията, два Центъра вече работят в областите Шумен и Сливен. Крайната цел е въвеждането на този модел на грижа на национално ниво.

За допълнителна информация за Пощенска банка:

Силвия Костова, началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“, Пощенска банка

тел. 02/ 8166 100, 0895 599 191

e-mail: SDKostova@postbank.bg, http://mediacenter.postbank.bg

 

За допълнителна информация за УНИЦЕФ България:

Жаклин Цочева, директор „Комуникации”, УНИЦЕФ България

тел. 02/ 9696 208, е-mail: jtzocheva@unicef.org

 

Най-добър старт за всяко дете

07.03.2013 in Проекти

През 2013 г. УНИЦЕФ България откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, който предоставя безплатни домашни ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.