Предстои среща на бременни и родители на малки деца от гр. Шумен с медицински специалисти от България и Великобритания

26.09.2013 16:27

Срещата се организира от УНИЦЕФ и Център „Майчино и детско здраве“ в гр. Шумен

Кога?
На 30 септември, понеделник, от 10,30 до 12,30 часа

Къде?
Гр. Шумен, Х-л „Шумен”, зала „Тича”

Какво?

Център „Майчино и детско здраве“ в град Шумен и УНИЦЕФ България организират интерактивна среща за бременни и родители на малки деца, която има за цел да запознае бъдещите и настоящи родители с важността от общуването с бебето по време на бременността и изграждането на здрава емоционална връзка между майката и кърмачето веднага след раждането.

Срещата ще се води от екип от медицински специалисти от д-р Анджела Ъндърдаун от Медицинското училище към университета в Уоруикшир и Джейн Уилямс и Тереза Бишоп от Националната служба по здравеопазване на Великобритания в Южен Уоруикшир, които имат дългогодишен опит в консултирането и работата с родители.

По време на срещата родителите ще имат възможност да се запознаят със съвременните разбирания за развитието на бебето и как пълноценно да откликват на неговите емоционални потребности. Те ще могат да обсъдят как емоциите, които бебето и малкото дете получава от възрастите през първите дни, месеци и години от живота си оказват влияние върху неговото социално и емоционално развитие, както и да видят своята роля като родители в насърчаване развитието на детето. Родителите ще могат да споделят своите чувства и усещания около раждането и грижата за бебето и малкото дете и да получат насоки и съвети от медицинските специалисти от Великобритания.

Как да потвърдя участие?

Ако очаквате дете или сте родител на малко дете и имате желание да участвате в срещата, моля да се запишете в Центъра за майчино и детско здраве в гр. Шумен, тел: 054/99 41 64.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне  в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ за подобряване на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ посетете: www.unicef.bg или нашата страница във Фейсбук.

За повече информация:

Жаклин Цочева, Комуникации, УНИЦЕФ България,
Тел.: +359 2 / 96 96 208
Факс: +359 2 / 96 96 209

Децата не идват с инструкции за отглеждане

17.09.2013 in Проекти

Детските сълзи карат родителите да се чувстват безпомощни. Медицинските сестри на Център за “Майчино и детско ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.