"Работилници за родители", организирани от УНИЦЕФ България, стартират през октомври и ноември

24.09.2013 10:05

Родители на малки деца от седемнадесет населени места в страната ще имат възможност да участват в Работилниците

24.09.2013 г., София – Тази есен, през октомври и ноември, УНИЦЕФ България стартира провеждането на „Работилници за родители“ в седемнадесет населени места в страната с общо 22 групи родители. До края на месец юни 2014 година се очаква да бъдат проведени общо 40 Работилници, което е почти два пъти повече от предходната година.

Записването на участниците вече стартира в следните градове:  София, Смолян, Сливен, Шумен, Велико Търново, Дебелец, Долна Митрополия, Тръстеник, Асеновград, Ловеч, Козлодуй, Монтана, Бургас, Плевен, Пловдив, Гоце Делчев и с. Тенево (община Тунджа).

<<ИНФОРМАЦИЯ за ЗАПИСВАНИЯ за РАБОТИЛНИЦИТЕ - ТУК>>

Работилниците предоставят пространство, където родители на малки деца могат да споделят своя опит и знания, свързани с грижата за децата и да разширят познанията си за детското развитие и психологически потребности през периода на най-ранното детство. Работилницата представлява 12 тематично свързани сесии, по време на които чрез методите на груповата работа, дискусиите и интерактивните упражнения, родителите разглеждат различни теми за грижата и отглеждането на децата в присъствието на специалисти.

Ето какво споделят участници в предишните „Работилници за родители“:

„Започнах да гледам на детето си като на личност с желания, потребности и характер.”

„Научих се, че мога да превърна негативната забрана на НЕ! в положителна молба. И така се разбираме по-добре с детето ми.“

„Разбрах, че е най-важно да запазя спокойствие когато детето ми се  тръшка на улицата или в магазина. Броя до 5 и го прегръщам като се опитвам да отклоня вниманието му.“

Работилниците за родители се организират от УНИЦЕФ в различни държави в света от дълги години. Обратната връзка на родителите показва, че те имат потребност и активно търсят информация, насоки и подкрепа, за да споделят с други родители и специалисти своите изживявания и предизвикателствата на взаимоотношенията си с децата.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне  в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ за подобряване на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ посетете: www.unicef.bg или нашата страница във Фейсбук.

<<Повече информация за Ранното детско развитие можете да намерите тук>>

За повече информация:

Жаклин Цочева, Комуникации, УНИЦЕФ България,
Тел.: +359 2 / 96 96 208
Факс: +359 2 / 96 96 209

Работилница за родители - Да пораснем заедно

16.11.2011 in Проекти

„Работилниците за родители - Да пораснем заедно" ще предоставят споделено пространство, в което могат да се срещат ...

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.