Работят ли правилата и наказанията в отношенията с децата?

10.01.2013 14:47

Вторият епизод на предаването “Такъв е животът – Работилница за родители” е с участието на баскетболния треньор и баща на две деца – Тити Папазов. На срещата с родители, психолози и педагози в Ямболското с.Ясен, той ще си припомни какво щуро дете е бил и ще разкаже как се справя с възпитанието и грижите за двете си момчета.

Родителите на три дъщери - Мирослава и Ерол, които също участват в работилницата, организирана от УНИЦЕФ в родното им село, се питат как да постъпят когато детето веднъж е било наказано за пакост, която е направило, но въпреки това я прави пак. Те ще поговорят с Тити Папазов за притесненията, които имат относно съобщаването на най-голямото им дете, че е от друг баща. От своя страна Тити, също признава, че все още не е готов да обясни на малкия си син, че е осиновен.

Деси и Румен от Плевен се разделят за първи път от както тя е бременна. Лекарите не разрешават на Деси да пътува, заради проблеми с бебето, а таткото и дъщеря им Дорина заминават на гости при баба и дядо. Там момичето се чувства като принцеса, но това не важи при спазването на правилата и порядките у дома. Как прекалената обич на баба и дядо може да повлияе на възпитанието на едно дете е сред темите, които се обсъждат в работилницата.

Младата майка Криси от с. Роза се колебае между това дали да слуша какво я съветват бабите и какво й препоръчват лекарите при грижите за бебето Станислава. Тя все още практикува старите традиции като къпане с едра сол и кожата на детето е силно възпалена. Как родителите променят порядките при възпитанието и отглеждането на децата си, ще ви разкажем във втория епизод от новия сезон на документалната поредица.

Гледайте „Такъв е животът – Работилница за родители” на 13 януари, неделя от 15.00ч. по bTV.

Повече за Работилници за родители, организирани от УНИЦЕФ, можете да откриете на www.unicef.bg

Предаването се осъществява с подкрепата на: 

За повече информация:

Жаклин Цочева, Директор Комуникации УНИЕЦФ България

E-mail: jtzocheva@unicef.org

Работилница за родители - Да пораснем заедно

16.11.2011 in Проекти

„Работилниците за родители - Да пораснем заедно" ще предоставят споделено пространство, в което могат да се срещат ...

Такъв е животът - Работилница за родители

08.01.2013 in Проекти

От 6 януари в ефира на bTV съвместно с УНИЦЕФ стартира новия сезон на „Такъв е животът – Работилница за родители”. ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.