Само за 6 месеца Пощенска банка и УНИЦЕФ събраха 250 000 лв. дарения за „Най-добър старт за всяко дете“

13.06.2014 11:14

13 юни 2014 г. Една от най-силно социално ангажираните компании у нас Пощенска банка събра 250 000 лв. в рамките на стратегическото партньорство с УНИЦЕФ „Най-добър старт за всяко дете“. На специално събитие, организирано с клиенти и партньори на Пощенска банка, бяха отчетени резултатите от партньорството до момента и бяха обявени следващите стъпки.

„Тази инициатива ангажира целия ни екип на всички нива – от служителите в клоновете, които запознават клиентите с каузата и ги насърчават да дарят, ИТ специалистите ни, които разработиха специална платформа за дарения онлайн и чрез банкомат, до мениджърския екип, който търси решения за максимална ефективност. Дългосрочната ни цел е повече деца да имат адекватна социална и здравна помощ, да растат обгрижвани по най-добрия начин, да се превърнат в икономически активна сила и да реализират потенциала си в България”, каза г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, в качеството си на домакин на събитието.

„УНИЦЕФ има най-прекрасната мисия и голяма отговорност - да работи неуморно, докато всяко дете има възможност да расте здраво, образовано и отговорно, така че човечеството да върви напред. С тази мисия ние сме в състояние да обединим хора и много различни партньорски организации, които вярват, че децата са най-добрият ни шанс за по-добър свят. Пощенска банка доказа, че е ангажиран и отговорен партньор, и ние сме щастливи да обединим силите си с Банката, нейните служители и клиенти, за  най-добър старт за всички малки деца в България.“ каза г-жа Таня Радочай Представител на УНИЦЕФ за България.

Пощенска банка и УНИЦЕФ си сътрудничат дългосрочно за подпомагането и развиването на мрежа от „Центрове за майчино и детско здраве“ в повече области на страната. Предстои откриването на Център за майчино и детско здраве в област Сливен, като крайната цел е този модел на домашни посещения да бъде приложен до национално ниво и всички семейства в България да получават нужната им подкрепа.

За периода януари – април 2014 г. медицинските сестри и акушерки от Центъра са направили 2276 домашни посещения, 697 консултации по телефона и са подкрепили 126 неосигурени бременни жени да получат безплатен гинекологичен преглед. Близо 900 са семействата, които в този период са започнали да ползват услугите на Центъра и регулярно получават консултации според нуждите им – за безопасна бременност, подготовка за раждане, помощ в първите грижи за детето, кърмене и хранене, стимулиране на интелектуалното и емоционално развитие и др. Услугите на Центъра са напълно безплатни, което ги прави достъпни за всички семейства.

В рамките на партньорството си с УНИЦЕФ България Пощенска банка се ангажира да промотира ползите от програми, насърчаващи ранното детско развитие сред своите служители, клиенти и партньори, и създаде широка платформа за набиране на дарения – на каса в офис на банката, през банкомат и чрез онлайн банкиране. Всички трансакции, свързани с даренията към УНИЦЕФ, са освободени от такси.


За допълнителна информация за Пощенска банка:

Силвия Костова, началник отдел „Корпоративни комуникации и маркетинг“, Пощенска банка
тел. 02/ 8166 100, 0895 599 191
e-mail: SDKostova@postbank.bghttp://mediacenter.postbank.bg

Жаклин Цочева, Комуникации, УНИЦЕФ България,
тел.: 02/96 96 208
e-mail:jtzocheva@unicef.org,

Пощенска банка с правно име „Юробанк България” АД е член на Юробанк Груп.

Юробанк Груп е европейска банкова организация с общи активи от €76,0 млрд. евро, близо 18 000 служители и мрежа от над 1 000 клона в Гърция и други европейски държави. Отдадените и опитни служители на групата предоставят специализирани услуги във всички страни, в които банковата институция е представена, подкрепяйки усилията на клиентите за успешно посрещане на финансовите предизвикателства.Юробанк е един от четирите основни стълба на банковата система в Гърция. Групата има и стратегически позиции в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България, Румъния и Сърбия, предлага услуги за управление на активи в Кипър и Люксембург, както и представителства в Лондон. След успешното финализиране на увеличението на капитала с 2 864 млн. евро през май 2014 г., 64.6% от обикновените акции са собственост на институционални и индивидуални акционери. Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBGПовече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ е детският фонд на Организацията на обединените нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, компании, фондации и правителства.

Център „Майчино и детско здраве“ е създаден към Медицинския център – МБАЛ Шумен, по проект на УНИЦЕФ България и с подкрепата на Министерство на здравеопазването, Агенцията за социално подпомагане, МБАЛ Шумен и Регионална здравна инспекция Шумен.

Най-добър старт за всяко дете

07.03.2013 in Проекти

През 2013 г. УНИЦЕФ България откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, който предоставя безплатни домашни ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.