Становище за Сирия

27.02.2013 11:26

от регионалния директор на УНИЦЕФ  за средния Изток и Северна Африка Мария Каливис  

АММАН, 26 Февруари 2013 – УНИЦЕФ е потресен от смъртта на най-малко 70 деца в резултат на ракетни удари, които удариха жилищни райони на Алепо на 18 и 22 февруари.

Цивилни са били убити в четири отделни нападения с ракети, които удариха кварталите Джабал Бадро, Тареек Ал Баб и ОРЗ Ал Хамра, в допълнение към 1/4 в Тел Рифа'т в края на Алепо.

Междувременно, на 21 февруари голям бомбен атентат в предградието Мазра на Дамаск уби 60 души, включително най-малко 20 деца, посещаващи класове на начално училище в Абдула ибн Зубаир.

Тези атаки демонстрират ужасното въздействие на конфликта върху цивилното население и особено върху децата. Те подчертават спешността да  се сложи край на кризата, която продължава вече почти две години и значително разкъсва обществото.

УНИЦЕФ най-строго осъжда тези атаки и за пореден път призовава всички страни да  гарантират, че цивилните - и особено децата - са защитени, по всяко време, от конфликта.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне на в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ и работата и, посетете: http://www.unicef.bg

Следвайте ни в Twitterи Facebook

За повече информация, моля свържете се с:

Simon Ingram, UNICEF Regional Office for the Middle East and North Africa,                             Tel. + 962-79-590-4740, singram@unicef.org

Peter Smerdon, UNICEF New York, Tel + 1 212 303 7984, Mobile: + 1 917 213 5188, psmerdon@unicef.org

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.