ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ - РАБОТИЛНИЦА ЗА РОДИТЕЛИ Как детето учи за света?

24.01.2013 11:58

Как едно малко момче може да обясни какво е обич, разказва актрисата и майка на две деца Елена Петрова в предстоящия епизод на документалната поредица „Такъв е животът – Работилница за родители”. Тя е гост на работилницата, организирана от УНИЦЕФ, в град Левски.  В тази работилница всички родители ще научат защо четенето на книжки е изключително важно за малките деца, колко полезно е даваме възможност на децата да играят и защо трябва да бъдем внимателни и да не прекъсваме излишно детските игри.

В предаването Елена Петрова споделя кои са любимите й игри и книжки от детството и кои са книжките, които обичат нейните деца. Ще видите и как актрисата се справя в ролята на червената шапчица и колко е трудно да се изиграе приказка без думи.

Мирослава и Ерол от ямболското с. Ясен се опитват да научат повече начини за това да се грижат за трите си дъщери. Споделят, че по време на посещенията си в работилницата са получили ценни практически съвети. Как да ги прилагат вкъщи с децата, обаче, се оказва не толкова лесна задача. Мира и Ерол смятат, че едно от най-важните неща, които трябва да осигурят за децата си, е добро образование. Затова, те като родители, се чувстват длъжни да  направят всичко по силите си това да се случи – като започнат от мотивацията на децата си.

В семейството на Галин и Теди от с.Генерал Инзово предстои голямо събитие. Синът им Ясен навършва 40 дни и за празника бабите са приготвили за младото семейство всички ритуали по старa българска традиция. Бебето за първи път ще излезе навън, защото досега това е било абсолютно забранено. Галин и Теди се вълнуват и какви пожелания ще получи сина им от бабите -орисници. Как едно младо семейство съчетава спазването на традициите и новите практики при отглеждането и възпитание на детето, ще ви покажем в неделя в четвъртия епизод на „Такъв е животът – Работилница за родители”.

Гледайте „Такъв е животът – Работилница за родители” на 27 януари, неделя от 15.00ч. по bTV.

Повече за Работилници за родители, организирани от УНИЦЕФ, можете да откриете на www.unicef.bg

Предаването се осъществява с подкрепата на: 

За повече информация:

Жаклин Цочева, Директор Комуникации УНИЦEФ България

Тел. 029696207, E-mail: jtzocheva@unicef.org

Работилница за родители - Да пораснем заедно

16.11.2011 in Проекти

„Работилниците за родители - Да пораснем заедно" ще предоставят споделено пространство, в което могат да се срещат ...

Такъв е животът - Работилница за родители

08.01.2013 in Проекти

От 6 януари в ефира на bTV съвместно с УНИЦЕФ стартира новия сезон на „Такъв е животът – Работилница за родители”. ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.