“Такъв е животът – Да бъдеш родител” с рекорден брой гледания в интернет

09.02.2012 10:04

Над 50 000 души от цял свят са гледали първите 5 епизода на "Такъв е животът - Да бъдеш родител" на сайта на bTV. Зрителите на предаването са изключително активни по темите за проблемите на родителството, които се показват в поредицата. Вълнуващите истории на героите на "Такъв е животът" предизвикват много коментари и реакции на хората. Съдбата на самотната майка Сиса, например, трогна зрителите и от цялата страна получихме писма с желание от страна на хората да й помогнат с дрешки и обувки за бебето. Друга част пишат до предаването, за да изразят подкрепата си към случая на двете близначета на Даниела и Божидар от София, които месеци наред се борят със "системата", за да бъдат приети децата в детска градина.

В следващия шести пореден епизод на поредицата драмата на семейството продължава с пореден отказ от страна на директорката на градината да приеме единия от близнаците - Ники, защото той има диагноза аутизъм. Родителите им, обаче продължават да настояват детето да не бъде делено от сестричката си, убедени, че въпреки диагнозата, най-доброто за подобряването на Ники е той да посещава масова детска градина.

В събота ще проследим и опитите на група майки от София да намерят по-добра алтернатива за отглеждането на децата си от детската градина, а именно организирането на фамилен кооператив. Майките са наели апартамент в центъра на града, където събират и занимават децата си заедно, като всяка една от тях дава дежурства в импровизираната градина. За Поли - майката на тригодишната Вики, това е може би единствения начин да й осигури игри и забавления. Детето има форма на психическо разстройство, което подобно на диагнозата на Ники, ще му попречи да посещава масова детска градина.

В следващия епизод на "Такъв е животът" ще станем свидетели и на първото къпане на бебето на Сиса. Тя получава много топло посрещане и разбиране от социалните работници в звено "Майка и бебе" в Пловдив. След бягството й от болницата, лекарите са ядосани и я обвиняват в безотговорно поведение. Какво бъдеще очаква младата самотна майка и нейното бебе, все още обаче предстои да разберем.

Ще ви разкажем и за животa на едно многолюдно ромско семейство от селo Кокорево, Ямболско. Преди време Данчо и Стефка, родители на 6 деца от всякакви възрасти, губят къщата си при пожар и фамилията остава на улицата. Благодарение на добрата воля на община Тунджа, те получават парче земя и фургон, който се превръща в техния нов дом. Как живее в радост и неволи едно обикновено ромско семейство и защо усмивките не слизат от лицата им, ще ви покажем само в "Такъв е животът".

Всички вълнуващи истории на героите на "Такъв е животът - Да бъдеш родител" можете да проследите в събота от 15 ч. По bTV.


За контакт и повече информация:

Боряна Гидикова
"Супернова медия"
Email: bgidikova@supernovamedia.bg

Семейство за всяко дете

15.10.2010 in Проекти

Всяка година над 2 000 български деца биват изоставени и настанени в институции. Медицински доказано е, че отглеждането ...

Такъв е животът - Да бъдеш родител

01.01.2012 in Проекти

В рамките на няколко епизода зрителите на bTV ще видят историите на различни герои, с различни социални и битови ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.