„Такъв е животът: Да бъдеш родител” стартира на 7 януари 2012 г. по bTV

21.12.2011 12:41

СОФИЯ, 21 декември 2010 г. 

Емблематичното документално риалити по bTV „Такъв е животът" се завръща с нов сезон в началото на следващата година. Първият епизод на поредицата „Да бъдеш родител", която ще се излъчва всяка събота от 15.00 часа, зрителите могат да проследят на 7 януари по bTV. Предаването e вторият проект на продуцентите от Супернова медия Милена Будинова и Явор Попов, който се реализира в партньорство с УНИЦЕФ и е част от работата на международната организация за подкрепа на ранното детско развитие. След големия отзвук от „Такъв е животът: Приемни семейства", реализиран през 2010 година, „Да бъдеш родител" е следваща важна тема за родителството, която естествено става обект на документалната риалити поредицата „Такъв е животът".  Партньор на проекта отново са верига ресторанти „Happy".

В рамките на 12 епизода зрителите на bTV ще видят историите на различни герои, с различни социални и битови възможности, но обединени от една тема - родителството. През чисто човешките истории документалното риалити ще засегне темите: как се решава човек да има дете, как се справя с избора на екип при раждането, защо секциото е все по-често срещано като начин на раждане и какви рискове крие това, какво е значението на кърменето и дали бебето трябва да се отделя от майката след раждането, какви са първите грижи вкъщи и  интеграцията на бебето в семейството, какви трудности среща във възпитанието, кой помага на майките в риск и много други предизвикателства, които стоят пред родителите в грижата за своите малки деца.

УНИЦЕФ И РАННОТО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ В БЪЛГАРИЯ
Работата на УНИЦЕФ в подкрепа на ранното детско развитие, част от която е и телевизионният проект „Такъв е животът: Да бъдеш родител" по bTV, целивсяко дете да получи възможно най-добрия старт в живота. В настоящите икономически условия по-важно от всякога е ограничените ресурси да се инвестират разумно в подкрепа на семействата. Ранното детско развитие е отлична възможност, която може да определи бъдещето на хиляди деца в България, защото първите 3 години от живота на детето оказват огромно влияние върху развитието и успеха му по-късно - от доброто здраве и резултатите в училище до самоуважението и социалните му умения.

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 150 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

За повече информация
Жаклин Цочева, Комуникации и връзки с обществеността, УНИЦЕФ България, тел.: 02-96-96-207,  Email: jtzocheva@unicef.org

Такъв е животът - Да бъдеш родител

01.01.2012 in Проекти

В рамките на няколко епизода зрителите на bTV ще видят историите на различни герои, с различни социални и битови ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.