УНИЦЕФ България и Пощенска Банка бяха удостоени с наградата „Най-добра дарителска програма“ на Българския дарителски форум

13.11.2014 18:50

През декември 2013 г. УНИЦЕФ и Пощенска банка стартираха дългосрочно стратегическо партньорство под надслов „Най-добър старт за всяко дете“ в подкрепа на ранното детско развитие. .

Това се случи благодарение модела за изграждане на цялостна платформа за корпоративна социална отговорност на УНИЦЕФ и дългосрочния ангажимент на Пощенска банка да провежда силна застъпническа кампания, която промотира ползите от ранното детско развитие сред широката общественост, клиенти, служители и партньори, както и да създаде механизми за набиране на дарения – на каса в офис на банката, през банкомат и чрез онлайн банкиране.

Само месец след старта, набраните средства бяха в размер на 100 000 лв., което е най-голямата сума от дарения, събрана през банкови механизми за такъв кратък срок в България. До ноември 2014 г. средствата нараснаха  до 370 000 лв.

В резултат два Центъра за майчино и детско здраве, създадени от УНИЦЕФ, вече отвориха врати в подкрепа на семействата на малки деца в областите Шумен и Сливен. Целта на медицинските сестри и акушерки от Центъра е да предлагат безплатни домашни посещения и консултации на бременни и родители на деца до 3 г. Услугите са напълно безплатни, което ги прави силно желани и достъпни за всички семейства.  Крайната цел е въвеждането на този модел на грижа на национално ниво.

Справедлив и най-добър старт е право на всяко дете, а инвестицията в програми и политики за ранно развитие на малки деца са с най-голяма възвращаемост – за самите деца, за обществото, за държавата като цяло.

 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България
тел.: 02/9696208

Най-добър старт за всяко дете

07.03.2013 in Проекти

През 2013 г. УНИЦЕФ България откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, който предоставя безплатни домашни ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.