УНИЦЕФ България стартира активности за набиране на средства на публични места в София, Пловдив и Варнa

20.09.2013 14:33

20.09.2013 г., София – Днес УНИЦЕФ България стартира активности за набиране на средства на публични места в София, Пловдив и Варна, с които да популяризира новата програма за месечни дарения чрез мобилен телефон. Активностите ще продължат до 6-ти октомври и са част от програмата на УНИЦЕФ България за редовни дарения – БЛАГОДЕТЕЛ.

Екипите на УНИЦЕФ България ще призовават минувачите да се присъединят към семейството от БЛАГОДЕТЕЛи на УНИЦЕФ с малки, но месечни дарения чрез SMS. Всеки, който иска да подкрепи дългосрочно работата на организацията за децата, вече може да го направи през мобилния си телефон с дарения от 2 или 5 лв. на месец.

 „Една от ролите на УНИЦЕФ в България е да развива дарителската култура в страната. Ето защо работим в посока създаване на иновативни и достъпни канали за месечни дарения, като този през мобилен телефон. Това е най-лесният и удобен начин да се помага редовно, без допълнителни такси и ДДС. Хиляди дарители вече възприеха тази форма на подкрепа и споделят убеждението ни, че децата имат нужда от грижа всеки ден от годината, не само по специални поводи.“, споделя Виолетка Минкова, Директор фондонабиране и партньорства с частния сектор в УНИЦЕФ България.

KAK ДА СТАНА БЛАГОДЕТЕЛ?

С изпращане на SMS с цифра „2“ или „5“ към 1021 дарителят се регистрира за програма БЛАГОДЕТЕЛ чрез автоматични месечни дарения. Текстът на SMS отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Програма БЛАГОДЕТЕЛ подкрепя работата на УНИЦЕФ в полза на децата в България и по света. Общите условия на програма БЛАГОДЕТЕЛ са тук

КЪДЕ И КОГА?

Дата

ден

час

град

локация

20.9.13

петък

14:00-20:00

София

пред Народен Театър „Иван Вазов“

21.9.13

събота

11:00-17:00

София

бул. Витоша, Обновена пешеходна зона пред вход на метро линия 2

22.9.13

неделя

11:00-17:00

София

Южен парк, Централен вход на бул. Витоша

27.9.13

петък

14:00-20:00

София

бул. Витоша, Обновена пешеходна зона пред вход на метро линия 2

Пловдив

площад пред Общината

28.9.13

събота

11:00-17:00

София

бул. Витоша, Обновена пешеходна зона пред вход на метро линия 2

Пловдив

площад пред Общината

29.9.13

неделя

11:00-17:00

София

площад пред Общината
Южен парк, Централен вход на бул. Витоша

Пловдив

площад пред Общината

4.10.13

петък

14:00-20:00

Варна

Варна

Варна

вход на Морската градина, между ФК и
х-л Одесос

5.10.13

събота

11:00-17:00

6.10.13

неделя

11:00-17:00

КАК ДА РАЗПОЗНАЕТЕ ЕКИПИТЕ НА УНИЦЕФ?
Те са млади и усмихнати момичета и момчета, готови да ви разкажат с радост за работата на УНИЦЕФ за децата. УНИЦЕФ работи с 3 екипи в София, Варна и Пловдив. Всеки екип се състои от 3-4 човека, облечени в черни тениски, брандирани с лого на УНИЦЕФ на гърба и на БЛАГОДЕТЕЛ на лицевата част. Всеки човек от екипа на УНИЦЕФ носи бадж с името си, лого на УНИЦЕФ и телефон за връзка с организацията.

СЛУЖИТЕЛИТЕ И ЕКИПИТЕ НА УНИЦЕФ НЯМАТ ПРАВО ДА СЪБИРАТ ДАРЕНИЯ В БРОЙ. Всеки дарител има право да получи удостоверение за направеното дарение и да получи данъчни облекчения за него. С цел добра отчетност и сигурност, даренията се извършват чрез SMS към номер 1021 или по някои от официалните канали за дарение, обявени на www.unicef.bg

За
УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне  в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ за подобряване на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ посетете: www.unicef.bg или нашата страница във Фейсбук.

За повече информация:

Петя Петкoва, Комуникация с дарители и фондонабиране, УНИЦЕФ България
тел: 02/ 96 96 204, 0885 244 566
ppetkova@unicef.bg

Жаклин Цочева, Комуникации, УНИЦЕФ България,
Тел.: +359 2 / 96 96 208
Факс: +359 2 / 96 96 209

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ДРУГИ НАЧИНИ ДА СЕ ДАРЯВА РЕДОВНО:

- По банков път чрез директен дебит/ постоянно преводно нарежданеИзтегли и попълни образец на директен дебит от тук  в 3 копия. Необходимо е да посетиш клон на банка, в която имаш открита сметка, за да активираш услугата „директен дебит”. Един екземпляр остава за банката, вторият е за теб, а третия екземпляр изпрати до УНИЦЕФ България на адрес: гр. София, бул. Ал. Дондуков 87, ет.2 или на е-mail: ppetkova@unicef.org

- Онлайн с кредитна/ дебитна карта.

-
Чрез дарение от работна заплата. Попълнионлайн формата за дарение тук.

-
Чрез SMS (опцията е активна от 8 юли 2013 г.) С изпращане на SMS с цифра „2“ или „5“ към 1021 се регистрираш за програма БЛАГОДЕТЕЛ чрез автоматични месечни дарения през мобилния си телефон. Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното ти дарение. ДДС не се дължи.

-
Чрез мобилно приложение за iOS и Android. Изтегли от Apple Store или Google Market.

НА КОГО ПОМАГАТ РЕДОВНИТЕ ДАРЕНИЯ?

Програма БЛАГОДЕТЕЛ подкрепя дейността на УНИЦЕФ за децата в България и по света, за да може всяко дете да расте в семейство, да бъде здраво, образовано и защитено от насилие, дискриминация и бедност.

Месечните дарения на нашите БЛАГОДЕТЕЛИ  подкрепят следните проекти на УНИЦЕФ България:

•        Семейство за всяко дете

•        Център за майчино и детско здраве

•        Подкрепа за деца с увреждания

•        Работилници за родители

•        Хуманитарни кризи

Най-добър старт за всяко дете

07.03.2013 in Проекти

През 2013 г. УНИЦЕФ България откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, който предоставя безплатни домашни ...

Благодетел през мобилен телефон

10.07.2013 in Проекти

Сега имате възможност да подкрепите дългосрочно мисията на УНИЦЕФ в България, като се присъедините към нашите ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.