УНИЦЕФ България стартира програма за редовно дарителство БЛАГОДЕТЕЛ

28.11.2011 12:53

 София, 28 ноември, 2011 г.

Днес,  28 ноември,  УНИЦЕФ България стартира програма за редовно дарителство БЛАГОДЕТЕЛ. Програмата цели да даде възможност на множество хора да се ангажират дългосрочно с обща кауза, с което да се развие дарителската култура в България.

"Създадохме програма БЛАГОДЕТЕЛ, защото детството не е само един миг и само редовната грижа гарантира устойчива промяна на условията, при които децата в България и по света живеят. Малките, но редовни жестове на доброта, съпричастност и милосърдие са големите стъпки към промяната . Всеки  БЛАГОДЕТЕЛ  помага на децата да се доближат до мечтите си, а това е безценно.", сподели Таня Радочай, Представител на УНИЦЕФ за България.

Програма за редовно дарителство на УНИЦЕФ България БЛАГОДЕТЕЛ е подкрепена от редица известни личности, сред които плувецът Петър Стойчев, актьорът Деян Донков, журналистът Ани Салич, певицата Бони и много други. По време на информационната кампания за популяризиране на програма БЛАГОДЕТЕЛ те ще участват в различни инициативи, с които да се популяризират правата на децата и  редовното дарителство в България.

"За да бъдеш шампион най-важен е добрият старт. Аз станах Благодетел, защото вярвам, че детството на всяко дете трябва да е изпълнено с много сбъднати мечти и отворени възможности.", смята най-успелият български плувец Петър Стойчев.

До момента в програма БЛАГОЕТЕЛ са се включили както частни лица с индивидуални дарения, така и корпоративни дарители със своите служители, сред които са Банка Пиреос, верига ресторанти Хепи, парфюмерии Дъглас и др.

Един от най-ефективните начини да бъдат подкрепени проектите на УНИЦЕФ, които подпомагат милиони деца по света и България, е чрез редовни ежемесечни дарения. Всеки може да стане БЛАГОДЕТЕЛ, като дарява всеки месец сума по избор чрез следните канали:

  • Онлайн на www.unicef.bg
  • По банков път чрез директен дебит или постоянно преводно нареждане. Можете да активирате услугата бързо и удобно чрез еднократно посещение на клон на банка, в която имате открита сметка. Дарителската сметка на УНИЦЕФ е Райфайзенбанк ЕАД; IBAN:BG34 RZBB 9155 1065 0349 19; BIC:RZBBBGSF
  • Чрез Дарителската карта, издадена от Банка Пиреос България, чрез която дарявате 10 стотинки за всяка извършена транзакция, към които банка Пиреос България добавя дарение от още 20 стотинки.
  • Чрез дарение по ведомост, което се отчислява от заплатата Ви всеки месец

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на обединените нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 150 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

 За повече информация:

Жаклин Цочева, Комуникации и връзки с обществеността УНИЦЕФ, jtzocheva@unicef.org

Бъди БЛАГОДЕТЕЛ и дарявай детство!

01.11.2011 in Проекти

Децата имат нужда от грижа всеки ден, всяка минута, постоянно. Ако всеки от нас помага редовно, те няма да бъдат ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.