УНИЦЕФ: Най-малко 27 деца са убити при атаката в Идлиб

06.04.2017 16:40

 

НЮ ЙОРК / Аман на 6 април 2017 г. – Потвърдено е за най-малко 27 деца, които са били убити при нападението в Идлиб, северозападна Сирия, съобщи УНИЦЕФ днес. Други 546 души, сред които и много деца, са били ранени. Очаква се броят на жертвите да нарасне. 

„Не трябва да се позволява продължаването на убийствата на деца в Сирия. Всички страни в конфликта и хората с влияние върху тях трябва незабавно да сложат край на този ужас.“, каза Герт Капелер, регионален директор на УНИЦЕФ.

УНИЦЕФ и партньори продължават подкрепата след атаката в три мобилни клиники и четири болници, където се оказват първа помощ и лечение, както и с девет линейки за транспортирането на пациенти в болниците в района.

УНИЦЕФ осигурява също важни медицински консумативи и работи с партньори за повишаване осведомеността за медицинския отговор на химическите атаки.

За УНИЦЕФ: 
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца. 

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,   
Tel: 02/9696208, E-mail: jtzocheva@unicef.org 

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

01.11.2016 in Проекти

Кампанията отразява реалните резултати, постигнати за децата в България благодарение на партньорството, стартирало ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.