УНИЦЕФ доставя 20 000 таблетки за пречистване на вода в помощ на оцелелите след земетресението в Еквадор

18.04.2016 15:00

 

 

Детският фонд на ООН призовава за набирането на 1 милион щатски долара, които са необходими, за да се посрещнат нуждите на най-засегнатите хора

Куито/Панама/Ню Йорк/Женева, 17 април 2016 г. – УНИЦЕФ достави 20 000 таблетки за пречистване на вода в Педърнейлс – областта, най-силно засегната от земетресението, което удари Еквадор в събота вечерта. Екип на УНИЦЕФ е на терен, за да оцени какъв е ефектът опустошителното земетресение върху децата.

Най-малко 246 души са загинали, а повече от 2500 са били ранени. Най-тежко пострадали са областите Педърнейлс, Чоун, Мусин, Бахиа де Караказ, Манта, Портовиейо, Есемралда и Гваиакуил – което накара правителството да обяви бедствено положение.

УНИЦЕФ ще продължи да работи съвместно с партньори, за да осигурява хуманитарна помощ за образование, закрила, чиста вода и санитарно-хигиенни условия –  включително учебни пособия и палатки. Спешните приоритети в работата на УНИЦЕФ в момента включват: превенция на разпространението на болести; закрила за децата, които са разделени от семействата си; осигуряване на психологическа подкрепа и предлагане на възможности за временно учене с цел да се възстановят децата от преживения стрес и да се върнат към нормалността.

УНИЦЕФ се нуждае от 1 милион щатски долара, за да посрещне нуждите на децата, пострадали от земетресението.

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България  
Teл: 02/9696208, E-mail: jtzocheva@unicef.org 

Превенция на отпадането от училище

01.10.2008 in Проекти

Образованието в България заема челно място в ценностната система на българина, като този приоритет придоби още ...

Закрила на децата от насилие

14.09.2007 in Проекти

Насилието се очертава като един от основните проблеми, с който се сблъскват децата в България. Според официалната ...

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Конвенция за правата на детето на 20 години

20.11.2009 in Проекти

"Конвенцията за правата на детето има значението на универсален стандарт за изграждане на един по-добър свят - свят, в ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.