УНИЦЕФ и партньори представят новия сезон на документалната поредица „Такъв е животът - Да бъдеш родител"

03.01.2012 16:58

Какво? Представяне на новия сезон на документалната поредица „Такъв е животът - Да бъдеш родител"

Кога? 5 януари, четвъртък, 10:30 ч.

Къде? Ресторант Happy, София, ул. Г. С. Раковски 145

Кой? Герои от новия сезон - семейства от различни краища на страната; Вера Рангелова - консултант „Ранно детско развитие" УНИЦЕФ; Рени Викторова - заместник директор на отдел „Програма" на bTV; представител на „Happy" и авторите на поредицата, продуцентите на „Супернова Медия" - Милена Будинова и Явор Попов.

Защо?

Новият сезон на „Такъв е животът" показва емоциите, проблемите, борбите, радостите и несгодите на родителите, които съпътстват отглеждането на децата им в България. Заедно с героите на предаването търсим отговори на въпроси, които си задаваме всички - възпитанието на децата, подхода към тях в различни ситуации, нуждата от информираност и адекватна помощ, в тези бързоразвиващи се времена, в които „съветите на баба" звучат като глас от минала епоха.

Показваме как и доколко държавата има инструменти за помощ и реакция при различните проблеми на родителите в нация с отрицателен прираст (една от най- застаряващите в Европа). Разказваме за това как проблемите в здравеопазването, образованието и социалните услуги засягат най- силно именно децата и колко често е много трудно да отглеждаш детето си въпреки тях. При проследяването на различните истории се показват както най- слабите звена в държавата по отношение на отглеждането на децата, така и положителните примери за разрешаване на проблеми и помощ към родителите.

Предаването се реализира като част от проекта на УНИЦЕФ за ранно детско развитие, в партньорство с "Happy".

За повече информация:

Жаклин Цочева, Директор Комуникации и връзки с обществеността, УНИЦЕФ България, тел.: 02-96-96-207, Email: jtzocheva@unicef.org

 

Такъв е животът - Да бъдеш родител

01.01.2012 in Проекти

В рамките на няколко епизода зрителите на bTV ще видят историите на различни герои, с различни социални и битови ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.