УНИЦЕФ продължава мащабната си хуманитарна кампания за спасяване на децата на Сирия

09.09.2013 11:44

Аман, 4 септември 2013 - В атмосфера на напрежение в региона и с брой на сирийските бежанци надхвърлящ 2 милиона, половината от които деца, УНИЦЕФ продължава да осигурява животоспасяващи доставки за децата в Сирия и Йордания, Ливан, Турция, Ирак и Египет.


“Това е една от на-мащабните кампании, които УНИЦЕФ е предприемала до момента,” каза Мария Каливис, Регионален Директор на УНИЦЕФ за Близкия Изток и Африка. “Работим по места, 24 часа в денонощието, с широка мрежа от отдадени на каузата партньори за да достигнем до сирийските деца в региона.”

По оценка на УНИЦЕФ броят на децата-бежанци от Сирия се е увеличил десетократно – от 70 000 до повече от 1 милион за по-малко от една година.

През последните седмици средно 2 500 деца прекосяват границите на Сирия ежедневно. С оглед на посрещане на нуждите на бежанците, работата кипи непрестанно като се планира да има достатъчно количество от доставките на жизнено необходимите: бутилирана вода, контейнери с вода, таблетки за пречистване на водата, бидони, храна, комплекти за хигиена и лечение на инфекции, сапун, одеяла, зимни дрехи и други материали за домакинството.

С идването на новата учебна година, УНИЦЕФ подкрепя и децата в ученето като осигурява мебели, училищни раници и пособия.

От началото на годината, УНИЦЕФ достави питейна вода на повече от 10,2 милиона души засегнати от кризата, ваксинира повече от 2,4 милиона деца срещу болести, въвлече повече от 278 000 души в обучителни програми и осигури на 468 000 деца възможност за спортни занимания и игра.

Като част от най-мащабният призив за помощ, който ООН е отправяла в историята си, УНИЦЕФ призова за 470 милиона долара в помощ на Сирия.

УНИЦЕФ и до  момента се нуждае от 189 милиона долара.


За допълнителна информация, моля свържете се с:


Simon Ingram, UNICEF Regional Office for the Middle East and North Africa, singram@unicef.org, +962-79590-4740

Juliette Touma, UNICEF Regional Office for the Middle East and North Africa, jtouma@unicef.org, +962-79-867-4628

 

Помогни на децата от Сирия

10.09.2015 in Проекти

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.