УНИЦЕФ създаде защитени пространства за децата, пострадали от земетресението в Непал

04.05.2015 09:51

 

Когато има природни бедствия, децата изживяват огромна травма и стрес

Като част от своята хуманитарна помощ, УНИЦЕФ създаде защитени пространства за децата, пострадали от земетресението в Непал, за да подпомогне тяхното възстановяване от преживяното, както и сигурно място, където те могат да играят и да се учат. Запознайте се с някои от децата.

Помогни и ти, като дариш онлайн сума по избор наhttp://bit.ly/1OvAEWl или изпратиш SMS с текст ‘NEPAL' на кратък номер 1021 на стойност 2 лв. ДДС и такси не се дължат за абонатите на всички мобилни оператори

‪#‎NepalEarthquakeRelief‬
Снимки: Naresh Newar 

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.  

За повече информация:
Ивайло Спасов, Консултант Комуникации,  
УНИЦЕФ България - 0888 40 63 83, ispasov@unicef.org 

Земетресение в Непал

27.04.2015 in Проекти

Близо 1 700 000 деца са засегнати от опустошителното бедствие в Непал. Земетресението с магнитуд 7,9 по скалата на ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.