УНИЦЕФ стартира кампания в подкрепа развитието на Център за майчино и детско здраве

19.09.2013 10:41

Детските сълзи често карат родителите да се чувстват безпомощни. Но децата не идват с инструкции за отглеждане. Медицинските сестри на Център за майчино и детско здраве могат да подкрепят семействата в грижата им за децата.

19 септември 2013 г. СОФИЯТази седмица УНИЦЕФ България стартира кампания, която акцентира върху нуждата от подкрепа на родителите с малки деца в България. Кампанията има за цел да популяризира ползите от работата на Центъра за майчино и детско здраве, създаден от УНИЦЕФ България в област Шумен и да набере средства за неговото развиване, както и за въвеждането на услугата в повече области на страната.

В началото на 2013 г. УНИЦЕФ откри Център за майчино и детско здраве в област Шумен, където специално обучени медицински сестри и акушерки предоставят безплатни домашни посещения на бременни жени и родители с деца до 3 години. Една от основните роли на Центъра е да подпомага родителите за пълноценна грижа чрез предоставяне на здравна информация, консултации за безопасна бременност, подготовка за раждане, помощ в първите грижи за детето, кърмене и хранене, стимулиране на развитието и други въпроси, свързани с отглеждането и възпитанието на малкото дете. До момента, близо 1093 семейства са се възползвали от услугите на Центъра в област Шумен.

Всеки, който иска да подкрепи работата на организацията за децата, може да го направи с месечни дарения от 2 или 5 лв. през мобилен телефон, като изпрати SMS с цифра 2 или 5 на номер 1021. 

Кампанията се състои от телевизионен и радио клип, печатна и външна реклама и дигитални банери и ще продължи до 31 Декември 2013 г.

КАК да ДАРЯ?
С изпращане на SMS с цифра „2“ или „5“ към 1021 дарителят се регистрира за програма БЛАГОДЕТЕЛ чрез автоматични месечни дарения. Текстът на SMS отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Програма БЛАГОДЕТЕЛ подкрепя работата на УНИЦЕФ в полза на децата в България и по света. Общите условия на програма БЛАГОДЕТЕЛ са тук

ЗАЩО за ДАРЯ за Център заМайчино и детско здраве“?
ЦентърътМайчино и детско здраве“ в област Шумен е част от проекта на УНИЦЕФ „Семейство за всяко дете“. Основната работа на 17-те медицински сестри и акушерки на Центъра е свързана с провеждането на домашни посещения при бременни жени и родители на деца до 3 години на територията на цялата област.  Дейността на Центъра се базира на най-добрите световни практики, при които всички родители на малко дете (собствено, приемно или осиновено) могат да получат безплатни домашни посещения. Медицинските сестри и акушерки на  Центъра „Майчино и детско здраве“ в област Шумен са преминали специализирано обучение, проведено от Медицинския университет в град Варна, както и редица специализирани обучения от водещи експерти. В началото на месец октомври предстои и обучение с участието на лектори от Националната служба по здравеопазване на Великобритания. Научи повече за Центъра „Майчино и детско здраве“, в гр. Шумен

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ за подобряване на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ посетете: www.unicef.bg или нашата страница във Фейсбук.

УНИЦЕФ благодари на всички медии, които отново подкрепиха организацията в разпространението на кампанията към широката общественост като предоставиха пространство в медиите си про-боно. 

За повече информация:
Жаклин Цочева, Комуникации, УНИЦЕФ България,
Тел.: +359 2 / 96 96 208
Факс: +359 2 / 96 96 209

Децата не идват с инструкции за отглеждане

17.09.2013 in Проекти

Детските сълзи карат родителите да се чувстват безпомощни. Медицинските сестри на Център за “Майчино и детско ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.