Ученици повишават с 20% знанията си по математика само за 10 дни с уникален нов образователен метод

06.10.2016 10:21

 

Индивидуалната учебна игра на Уча.се, разработена с помощта на УНИЦЕФ, помага на всеки ученик да подобри знанията си

УНИЦЕФ и образователната платформа Уча.се реализираха съвместен проект – специални диагностични тестове, с които лесно се определя нивото на знания на всеки ученик за съответния предмет и клас. Тестoвете са безплатни и достъпни за всеки ученик, учител, родител и са първата стъпка от цялостен иновативен метод в образованието - специално разработена индивидуална учебна игра, която се адаптира към нуждите на всяко дете и спрямо конкретните негови знания му помага лесно да навакса пропуските. Достъпна е на:  www.ucha.se. 

Най-важният тест на индивидуалната игра се случи през изминалото лято.  Уча.се реализира пилотен проект за деца от 1 до4 клас за деца от уязвими групи в областите Сливен и Шумен. С помощта на УНИЦЕФ, директори и учители от различни училища индивидуалната учебна игра бе включена като механизъм за наваксване на пропуските в знанията по математика и български език на 79 ученика от училища в София, Сливен, Нови пазар, селата Златар и Бяла река. 

Първите резултати провериха входящите нива на знания на всяко дете, като отчетоха сериозни пропуски. Средно за всички деца бяха измерени само 56% усвоени знания от нужните за съответните класове по български език и 58% по математика. 

След само 10 дни интензивна работа с индивидуалната учебна игра нивата на усвоени знания се повишиха до 66% средно на изходящите резултати по български език и 79% по математика. Това показва +10% повече усвоени знания от нужните за съответните класове по български език и +21% по математика. 

Въпреки различните нива на знания и различният темп на наваксване, които децата показаха, инициативата доказва ефективността на индивидуалната учебна игра. Методът не само е разработен така, че да привлича лесно вниманието и интереса на децата, но и се адаптира към индивидуалните им нужди, независимо от нивото на знания, принадлежността им към определено училище, социалната или етническа принадлежност. 

Индивидуалната учебна игра е достъпна на www.ucha.se, като всеки потребител може да я изпробва по един от следните предмети за 1 до 4 клас: математика, български език, роден край, околен свят, както и химия – 7 и 9 клас. През следващата година ще са налични индивидуални учебни игри и по останалите предмети от 5 до 8 клас. 

Повече информация за индивидуалната учебна игра може да бъде открита тук: http://ucha.se/individualna-uchebna-igra/info 

За Уча.се:  
Уча.се е най-големият български образователен сайт. Носител е на над 20 престижни награди, като три пъти печели приза за Образователен сайт №1 на България. Посещаван е от повече от половината български ученици или над 300 000 към момента, както и от над 23 000 учители. Сайтът предлага над 7500 видео урока и упражнения на разбираем и интересен за учениците език. 

За УНИЦЕФ  
УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца. 

За повече информация:  
Жаклин Цочева  
Директор Комуникации, УНИЦЕФ България,
тел.: 02/9696207
E-mail: jtzocheva@unicef.org 

 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

Конвенция за правата на детето на 20 години

20.11.2009 in Проекти

"Конвенцията за правата на детето има значението на универсален стандарт за изграждане на един по-добър свят - свят, в ...

Най-големият урок в света

03.09.2015 in Проекти

Най-големият урок в света вдъхновява младото поколение за едно по-добро, по-справедливо и по-устойчиво ...

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

11.12.2015 in Проекти

Защо справедливостта има ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.