Успех на кампанията на посланика на УНИЦЕФ Шакира и Жерард Пике

25.02.2013 10:00

Ню Йорк, 24 февруари 2013 – Посланикът на УНИЦЕФ Шакира и футболната звезда на ФК Барселона Жерар Пике благодарят на стотиците хиляди фенове за включването им в интерактивната „Детска стая“ и закупуването на животоспасяващи артикули за уязвимите деца, подкрепяйки работата на УНИЦЕФ по света. 

"Развълнувани сме от щедроста на посетителите на нашия сайт „Детска стая“, каза Шакира, която през януари роди Милан – тяхното първо дете.
“Благодарение на вас, от многото животоспасяващи средства над 80 000 деца ще са защитени от полиомелит, над 200 000 сашета за рехидратация ще бъдат доставени във времена на нужда, а 3,8 тона терапевтична храна ще спаси от смърт много недохранени деца.“

Полиомелитът е изключително заразна и често смъртоносна болест, която оставя децата инвалиди, докато сашетата за рехидрадатия  представляват семпъл, но високоефективен начин да се лекува диария, следващата по значимост болест за смъртност сред децата под пет години по света.

Когато Шакира и Жерар станаха родители за първи път миналия месец те споделиха момента на радост посредством иновативните методи на новите технологии като заедно с УНИЦЕФ виртуално приеха гости в детската стая от 16 януари до 15 февруари. Това уникално събитие предостави възможност на хиляди фенове да посетят виртуално дневната на Шакира и Жерар. Там, гостите научаваха за предизвикателствата пред детското оцеляване и можеха да закупят „Вдъхновен подарък“ , който помага на бебетата по света да получат силен старт в живота.

“Виртуалната детска стая не би била възможна без съвременните технологии, чрез които феновете на двойката не само проследяват, но и стават участници в благотворителната им инициатива“ ,каза Сара Крауи, Говорител на Изпълнителния директор на УНИЦЕФ. “Наистина сме признателни за проявената щедрост- духовна и материална от почитателите на Шакира и Жерар“.

Множеството почитатели, които посетиха сайта закупиха също и над 1000 мрежи против комари за защита на децата от малария. Всяка една минута едно дете в Африка умира от малария. Мрежите, които се поставят над леглата, се превръщат в бариера за комарите, носители на смъртоносната болест, които хапят през нощта и по този начин драстично се  намалява трансмисията на болеста.

В допълнение, щедрите дарения осигуриха закупуването на 150 портативни везни за измерване на теглото на бебета и малки деца с цел ранна диагностика на недохранване или болест. Един от най-сигурните начини да се диагностицира рано недохранване или сериозна болест  при много малки деца е да се следи теглото им. Диагнозата поставена рано дава по-големи шансове на детето за оцеляване.

Сега УНИЦЕФ ще започне да разпространява тези наистина животоспасяващи и променящи живота средства сред децата и общностите в най-бедните кътчета по света. 

# # #

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне на в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. За повече информация за УНИЦЕФ и работата и, посетете: http://www.unicef.org

Последвайте ни в  Twitter и Facebook

За повече информация, моля свържете се с:

Мариса Буканоф, Ръководител Връзки със знаменитости и партньори,

тел: +1 212 326 7513   Email: mbuckanoff@unicef.org

Семейство за всяко дете

15.10.2010 in Проекти

Всяка година над 2 000 български деца биват изоставени и настанени в институции. Медицински доказано е, че отглеждането ...

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.