ЗА ВСЯКО ДЕТЕ, РЕЗУЛТАТИ

08.06.2017 16:04

 

Доклад ЗА ВСЯКО ДЕТЕ, РЕЗУЛТАТИ

Фондът УНИЦЕФ бе създаден в периода след Втората световна война с мисия да помага на децата, чиито живот и бъдеще са под заплаха – независимо от коя държава са те. Единственото от значение за УНИЦЕФ бе да достига до децата в нужда.

Най-важното бе постигането на резултати.

Днес при конфликтите и кризите в цял свят, които застрашават и принуждават милиони деца да напускат родината си и милиони други да понасят бедност, лишения, насилие, експлоатация и дискриминация, постигането на резултати в полза на децата е по-важно от всякога – а постигането на такива за всяко дете продължава да бъде основният стимул за УНИЦЕФ. Ние имаме 70-годишен опит в реални условия, мрежа, обхващаща целия свят, страст към иновации и ангажимент да оползотворяваме изцяло и без изключение дарените суми.

Ежедневно работим в едни от най-тежките места в света, за да достигаме до най-уязвимите деца в най-голяма нужда. Работим за спасяването на живота им. Работим, за да осигуряваме безопасността им. Работим, за да им дадем детство, в което са обичани, защитени, здрави, образовани и способни да развият потенциала си.

Именно това върши УНИЦЕФ. И никога не се предаваме. 

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

За повече информация:  
Жаклин Цочева, Директор Комуникации в УНИЦЕФ България    
Тел.: 02/9696207      
E-mail: jtzocheva@unicef.org 

 

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

20.11.2006 in Проекти

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за ...

ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

01.11.2016 in Проекти

Кампанията отразява реалните резултати, постигнати за децата в България благодарение на партньорството, стартирало ...

УНИЦЕФ: Най-уязвимите деца в България имат нужда от твоята подкрепа

31.05.2017 in Проекти

На 1 юни, Денят на детето, Детският фонд на ООН стартира дарителска ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.