Защо първите часове след раждането са най-важни и какво се случва ако бебето и майката са разделени?

11.01.2012 10:55

В следващия епизод на емблематичната документална поредица на bTV и "Супернова медия" - "Такъв е животът - Да бъдеш родител" ще видите как преминават първите часове на новороденото и кое е най-важното за него.

В една от най-големите софийски болници бебетата все още се отделят от майките и това възпрепядства техните първи и най-важни контакти. Силвия от Хасково е тъжна, защото вижда бебето си само в часовете на хранене и няма търпение да се прибере по-бързо у дома при семейството си. Много от другите родителки се опитват на кърмят децата си, но често се отказват, защото именно в първите часове след раждането са разделени и няма кой да им даде достатъчно инфрмация по въпроса. Една от новите героини на предаването е Милена от София, която е консултант по кърмене и с радост учи и другите майки. В малките градове, обаче, единствените източници на опит и информация са бабите, чиито съвети често са доста остарели и отречени от световната здрава практика. Вили е от такова планинско селце и е принудена да слуша заръките на свекървата си и да спазва древните традиции на рода при отглеждането на първородния си син. В "Такъв е животът" ще чуете и съветите на най-добрите специалисти и лекари, според които няма жена която да не може да кърми детето си.

В друго планинско селце Светлана за първи път ще посрещне детето си у дома, след като повече от 6 месеца малкият Марти е отглеждан в семейството на приемната му майка Галя. Отново ще ви срещнем с разтърсващите емоции на двете майки, всяко от които е запазила специално кътче в сърцето си за момченцето.

"Такъв е животът - Да бъдеш родител" можете да гледате на 14 януари, събота от 15 ч. по bTV.

Предаването е част от проекта на УНИЦЕФ за ранно детско развитие "Да пораснем заедно". Партньор на проекта е верига ресторанти „Happy".

За повече информация:

Жаклин Цочева
Комуникации и връзки с обществеността
УНИЦЕФ България
тел.: 02-96-96-207

Email: jtzocheva@unicef.org

Боряна Гидикова
"Супернова медия"
bgidikova@supernovamedia.bg

 

Такъв е животът - Да бъдеш родител

01.01.2012 in Проекти

В рамките на няколко епизода зрителите на bTV ще видят историите на различни герои, с различни социални и битови ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.