Посланици на кампанията са Мария Илиева, Славена Вътова и Влади Ампов – Графа...

Научи повече

2018

УНИЦЕФ започва кампания за ранно детско развитие под мотото „Грижа, любов, игра за всяко дете“

Посланици на кампанията са Мария Илиева, Славена Вътова и Влади Ампов – Графа

Децата и медиите. Мисия: етично отразяване

Професионалната журналистика има ролята и отговорността не само да зачита детските права, но и активно да ги отстоява в медиите

2017

Световен ден на детето, #ЗаВсякоДете

#СветовнияДенНаДетето е послание към децата, от децата – за по-добро бъдеще за всяко дете.

NOVA и УНИЦЕФ обединяват сили в благотворителния телетон: „Бъди част от положителната промяна за всяко дете“

Уникалният за България спектакъл под купола на цирк „Балкански“ ще се излъчи на живо в ефира на NOVA с водещи Ани Салич и Ники Кънчев

Възрастта има значение

УНИЦЕФ и Youth Policy Labs призовават младежите да дадат своя глас в проучването "Възрастта има значение"

УНИЦЕФ: Да чуем гласа на младежите!

Една от ключовите теми е признаването на юношеството като удивително време за учене и опит, развитие и изразяване на критично мислене и участие в социални и политически въпроси.

ДА на кърменето на обществени места!

В световната седмица на кърменето УНИЦЕФ България и партньори стартират дългосрочна насърчителна кампания

УНИЦЕФ: Най-уязвимите деца в България имат нужда от твоята подкрепа

На 1 юни, Денят на детето, Детският фонд на ООН стартира дарителска кампания

2016

Някои деца не мечтаят за играчки, а за грижа, обич и закрила

Заедно носим надежда за по-добро бъдеще за децата в неравностойно положение

ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

Кампанията отразява реалните резултати, постигнати за децата в България благодарение на партньорството, стартирало през 2008 г. и успяло да обедини хора, компании, граждански сектор, правителство, държавни институции, медии, както и да мобилизира солидарност, професионални усилия, политическа воля и финансови ресурси в подкрепа за достигане до още повече уязвими деца и семейства.

Осъдено детство? Справедливост за всяко дете

УНИЦЕФ и Нова Броудкастинг Груп стартират съвместна информационна и застъпническа кампания за правата на децата в конфликт със закона

Моят глас е важен - Детското участие и етичното му отразяване в медиите

Bulgaria ON AIR и УНИЦЕФ България стартират съвместна кампания за правото на децата на глас и етичното им отразяване в медиите

2015

Да победим несправедливостта #FIGHTUNFAIR

Защо справедливостта има значение

Заедно от детската градина

bTV и УНИЦЕФ стартират нова социална кампания за децата със специфични нужди

Помогни на децата от Сирия

Конфликтът в Сирия е оставил около 16 милиона души - почти половината от тях са деца – в нужда от животоспасяваща помощ и закрила, включително основни здравни грижи, образование, чиста вода и канализация.

Най-големият урок в света

Най-големият урок в света вдъхновява младото поколение за едно по-добро, по-справедливо и по-устойчиво бъдеще

Моят глас е важен

През месец Март 2015 г. УНИЦЕФ България стартира информационна и социална кампания, посветена на правото на детско участие. Това представлява информирано и доброволно включване на децата – в това число деца от маргинализираните групи, деца на различна възраст и с различни способности – във всички въпроси, които ги засягат пряко или косвено.

Земетресение в Непал

Близо 1 700 000 деца са засегнати от опустошителното бедствие в Непал. Земетресението с магнитуд 7,9 по скалата на Рихтер отне живота на над 7 000 души на 25 април 2015 г. Хиляди семейства загубиха домовете си в руините и прекараха последните нощи на открито. Те се нуждаят от спешна хуманитарна помощ!

2014

Бъдеще без насилие за всяко дете

През месец ноември 2014 г. bTV и УНИЦЕФ България стартираха съвместна социална кампания, целяща да повиши осведомеността на обществото относно проблемите с насилие над деца, последствията от него и начините да бъде осигурена адекватна подкрепа и грижа за пострадалите.

Ние вярваме в 0

Какво е нужно, за да има 0 деца в бедност, 0 деца, жертви на насилие, 0 деца без образование, 0 деца в институции? Нужно е много хора да повярват в нулата. Когато сме заедно нулата е постижима цифра.

УНИЦЕФ Фоторепортери - Детските права имат лице и история

25 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Осъдени без детство

Изпрати SMS на 1021 и дари еднократно 2 лв.

Да превърнем невидимото във видимо

Кампания срещу насилието над деца

2013

Има деца, които не мечтаят за играчки

Дядо Коледа е безсилен да изпълни желанията им сам

МИСИЯ: Всяко дете

На 23 ноември, от 20:30ч., в Националната опера и балет ще се проведе гала концерт “Мисия: всяко дете”, организиран от УНИЦЕФ. В събитието ще вземат участие някои от най-известните български звезди на музикалната сцена: Орлин Павлов, дует Ритон, Бон-Бон, Анелия, Кичка Бодурова, Десислава, Тома, Поли Генова, Графа, Невена Цонева, Нели Рангелова, Вики Терзийска и Десо, Михаела Филева, Deep Zone, Скилър и Лилана и др. Концертът ще бъде излъчен на живо по БНТ, а водещи ще бъдат Ирен Леви и Георги Любенов.

Децата не идват с инструкции за отглеждане

Детските сълзи карат родителите да се чувстват безпомощни. Медицинските сестри на Център за “Майчино и детско здраве”, подкрепен от УНИЦЕФ, могат да бъдат до вас. Помогни, за да стигнат до повече семейства.

Благодетел през мобилен телефон

Сега имате възможност да подкрепите дългосрочно мисията на УНИЦЕФ в България, като се присъедините към нашите БЛАГОДЕТЕЛИТЕ с месечни дарения от 2, 5 или 10 лв. през мобилен телефон.

Децата нямат право да гласуват, но имат право на глас

27. март, 2013 г. Над 1 300 000 са децата на България. Те нямат право да гласуват, но имат право на глас. След по-малко от два месеца в България ще се проведат парламентарни избори и резултатите от тях ще имат най-голямо значение и най-дълготрайни последици именно за децата. Децата в България имат право на живот, който да гарантира развитието им като равноправни и пълноценни граждани на държавата.

Такъв е животът - Работилница за родители

От 6 януари в ефира на bTV съвместно с УНИЦЕФ стартира новия сезон на „Такъв е животът – Работилница за родители”.

2012

Има деца, които не мечтаят за играчки

Помогни на Дядо Коледа и УНИЦЕф да стигнат до децата в нужда.

Такъв е животът - Да бъдеш родител

В рамките на няколко епизода зрителите на bTV ще видят историите на различни герои, с различни социални и битови възможности, но обединени от една тема - родителството.

2011

Бъди БЛАГОДЕТЕЛ и дарявай детство!

Децата имат нужда от грижа всеки ден, всяка минута, постоянно. Ако всеки от нас помага редовно, те няма да бъдат сами. Стани БЛАГОДЕТЕЛ, защото само един жест не стига. Дарявай детство и направи хиляди деца щастливи.

Чуй ме сега! Утре може да е късно.

Ранното детско развитие включва цялата необходима подкрепа за детето от пренаталното му развитие до осмата му година, за да може да бъде реализирано правото му на оцеляване, закрила и грижа, което ще му гарантира най-доброто развитие. Ранното детско развитие обхваща области като стимулиране на бебето, здравеопазване и пълноценно хранене, ранно учене, подкрепа на семейството, развитие на общността и др.

2010

Великолепната шесторка

Вторият сезон на „Великолепната шесторка" започва на 22 септември в 20.00 часа по bTV. Шоуто, което създаде нов модел на благотворителност в България и бе излъчвано в най-гледаното време на bTV в продължение на 3 месеца.

Всяко дете иска семейство - национална кампания за приемна грижа

Приемната грижа означава да се грижиш за деца в твоя собствен дом, защото техните родители не са в състояние да полагат грижи за тях.

2009

Мълчанието днес ражда викове утре

УНИЦЕФ България стартира комуникационна кампания „Мълчанието днес ражда викове утре” за ранното детско развитие, която ще обхване периода юни - октомври 2009 г. Кампанията цели да повиши информираността на българските родители, общественост, журналисти, политици за важността на първите 3 години в развитието на децата, както и да стимулира пълноценното общуване с децата в този период.

Конвенция за правата на детето на 20 години

"Конвенцията за правата на детето има значението на универсален стандарт за изграждане на един по-добър свят - свят, в който висшите интереси на децата са първостепенно съображение за всички. Предизвикателството за следващите 20 години е да развием вече постигнатия напредък, като работим заедно, за да достигнем до тези деца, които все още биват лишавани от техните права на оцеляване, развитие, закрила и участие."

Невидимите деца

Хиляди невидими деца живеят сред нас. Помогни на децата с увреждания да заемат своето място! Нека видим "невидимите" деца!

Виж ги. Чуй ги. Разкажи.

ВИЖ ГИ макар раните, синините и следите от бой по мен да са невидими. Не ги показвам, защото близките ми ме научиха да крия страданието си. Знам вината беше моя, така ме наказваха. ЧУЙ ГИ макар хлипанията ми да са трудно доловими. Не се оплаквам, защото не знам как да споделя болката, страха и самотата. РАЗКАЖИ макар и да ти е трудно, но може да си единственото живо същество, което да има куража да ме защити. Аз не мога да се спрaвя без твоята помощ.

2008

"1 пакет = 1 ваксина"

Кампанията на UNICEFи Pampers "1 пакет = 1 ваксина" има за цел да събере средства за ваксини против тетанус за африканските майки и техните новородени, като с всеки продаден специално маркиран пакет пелени, Pampers дарява на Детския фонд на ООН средствата за 1 ваксина.

2007

Училище без насилие

Със своята кампания срещу насилието над деца УНИЦЕФ и Държавната агенция за закрила на детето целят да повишат обществената чувствителност към явлението – насилие над деца. Един от основните акценти на кампанията е свързан с популяризиране на 24-часовата, Гореща телефонна линия за деца. Линията е безплатна, с национално покритие и предлага на децата един достъпен начин за получаване на съвети, информация и помощ в случаи на насилие и други проблеми.

2006

Всички деца имат права. Всеки може да помогне

Със специалното участие на Димитър Бербатов, Посланик на добра воля на УНИЦЕФ за България

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.