"1 пакет = 1 ваксина"

"1 пакет = 1 ваксина"

Кампанията на UNICEFи Pampers "1 пакет = 1 ваксина" има за цел да събере средства за ваксини против тетанус за африканските майки и техните новородени, като с всеки продаден специално маркиран пакет пелени, Pampers дарява на Детския фонд на ООН средствата за 1 ваксина. 

Официален посланик на глобалната инициатива е актрисата Салма Хайек. Като млада майка, тя е съпричастна на инициативата и  помага при събирането на средства за тази благородна кауза. Всяка държава, която участва в инициативата, има своя посланик на добра воля, който представлява страната.

На 23 септември 2008 година официално стартира съвместната кампания на UNICEF иPampers и в България. За официален посланик бе избрана Ива Дойчинова - водеща на предаването „Денят е прекрасен” по bTV, дългогодишен журналист в БНТ и Радио „ФМ+”, и майка на две деца.

За да помогнат за разрешаването на този проблем Pampers® и UNICEF за трети пореден път дават старт на съвместната кампания „1 опаковка = 1 ваксина". Тя дава на родителите възможност да помогнат на други родители, без значение от разстоянието, което ги дели. Досега Pampers®, UNICEF и майките, участвали в кампанията, спасиха 100 милиона жени и техните новородени деца по света.

През 2011 Pampers® и UNICEF призовават за трети пореден път българските майки за подкрепа. Приблизително 1,2 милиона ваксини бяха събрани през последните две години с тяхна помощ.

Като част от кампанията "1 опаковка = 1 ваксина", Pampers®  ще дари родилно оборудване на болници в четири града в България. Целта на дарението е да се осигури безопасна и комфортна среда, в която новородените да прекарат своите първи дни. Болниците ще бъдат избрани с помощта на обикновените майки, които ще имат възможността да гласуват за градовете, в които желаят Pampers да направи своето дарение.

Година след земетресението в Непал: Образованието не е прекъснато в засегнатите области, но децата все още се нуждаят от безопасна и стабилна учебна среда

25.04.2016 in Новини

Година след опустошителното земетресение в Непал, 1 600 000 деца започнаха новата академична година в засегнатите ...

УНИЦЕФ: Две-трети от децата, които не са имунизирани, живеят в зони, засегнати от конфликти

23.04.2016 in Новини

Световна имунизационна седмица: 24-30 април ...

Lions Health и УНИЦЕФ стартират глобална надпревара, насочена към млади и кративни хора и маркетинг специалисти

15.03.2016 in Новини

Шакира, посланик на добра воля на УНИЦЕФ, потвърди участието си като ...

Партньорството на Pampers и UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден с едно желание – да елиминира неонаталния тетанус

11.11.2015 in Новини

От началото на едно от най-дългите корпоративни партньорства на UNICEF, Pampers® помага на организацията да елиминира ...

Световна имунизационна седмица 2014: Да спасим живота на 1.5 млн. деца годишно!

24.04.2014 in Новини

Една пета от новородените по света нямат достъп до ваксини, предотвратяващи водещи причинители на детската смъртност и ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.