NOVA и УНИЦЕФ обединяват сили в благотворителния телетон: „Бъди част от положителната промяна за всяко дете“

NOVA и УНИЦЕФ обединяват сили в благотворителния телетон: „Бъди част от положителната промяна за всяко дете“

 

Уникалният за България спектакъл под купола на цирк „Балкански“ ще се излъчи на живо в ефира на NOVA с водещи Ани Салич и Ники Кънчев

10 ноември 2017,  София.  NOVA и УНИЦЕФ обединяват сили в подкрепа на децата чрез благотворителен спектакъл – телетон, който ще се излъчи на живо в ефира на NOVA на 25 ноември (събота) от 20:00 часа. Каузата, зад която NOVA и УНИЦЕФ застават, е създаване на защитена и приобщаваща среда за развитие на всяко дете в България. Средствата, събрани по време на телетона, ще бъдат инвестирани в дейности, с които УНИЦЕФ България ще подкрепи тази кауза. 

Зрителите на NOVA ще станат свидетели за първи път на изключително впечатляващ и изпълнен с много емоции спектакъл под купола на цирк „Балкански“ в София. Моделът, включващ изпълнения на звезди от цирковото изкуство, вече е доказал своя успех и в други европейски страни. Водещи ще бъдат две от най-обичаните лица от ефира на NOVA – Ники Кънчев и Ани Салич, която е дългогодишен посланик на добра воля на УНИЦЕФ. В програмата ще вземат участие някои от най-добрите български и световни циркови артисти, както и близо 100 популярни личности и общественици. Сред тях са Гала, Мария Игнатова, Алекс Раева, Михаела Филева, Невена Пейкова, Тити Папазов, Миро, Д2, „Бон-Бон“,професор Христо Пимпирев, Деян Донков и други.

 

По време на телетона „NOVA и УНИЦЕФ: Бъди част от положителната промяна за всяко дете“ ще бъдат излъчени видео материали, разказващи за съдбите на деца, които са жертви на насилие и такива със специфични потребности. Журналистът от Новините на NOVA, Мария Милкова, ще запознае зрителите с техните истории, които още веднъж ще покажат нуждата от промяна в обществените нагласи и повече солидарност към съдбите на тези деца. Много често те са подложени на дискриминация и биват заклеймявани, а всъщност се нуждаят от по-голяма обществена подкрепа и достъп до качествени социални услуги“,разказва Милкова.

„Щастлива съм, че за първи път NOVA и УНИЦЕФ България си подават ръка в нестандартен за България благотворителен телетон проект. Подобно мащабно партньорство е съвсем естествена стъпка за двете организации, защото позитивната промяна в живота на българските децата е във фокуса на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броускастинг Груп - ПРОМЯНАТА, насочена към социалното предприемачество, както и е част от усилията на кампанията ни „Мисия образование“. Положителната промяна в живота на българските деца е мисия, която обединява не само NOVA и УНИЦЕФ България, но и цялото ни общество. Вярвам, че с този спектакъл ще успеем да вдъхновим повече хора да се отзоват, за да направим средата за живот на децата у нас пълноценна и перспективна“, коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

По време на спектакъла всеки зрител ще може да подкрепи каузата на NOVA и УНИЦЕФ чрез онлайн дарение на www.unicef.bg или като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон*. *ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори.

„Всяко дете има право да живее в защитена и приобщаваща среда и ние в УНИЦЕФ считаме, че заедно с NOVA ще допринесем за положителна промяна в обществото, за да се реализира това право за всички деца. Партньорството цели да предизвика солидарност и да мобилизира гражданите и институциите за детската кауза, защото никое дете не бива да бъде пренебрегнато.“, каза Мария Хесус Конде, Представител на УНИЦЕФ в България.

Дигитален медия партньор на телетона е Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп.  

Спектакълът - телетон се осъществява с подкрепата на Happy Bar and Grill с продуцент „Глобъл Филмс“.

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме. 

За повече информация 
Жаклин Цочева  
Директор Комуникации  
УНИЦЕФ България  
Тел.: 02/9696207  
E-mail: jtzocheva@unicef.org

Историята на Елена, Йордан и тяхната майка, които получиха подкрепа от УНИЦЕФ

 Историята на Надежда, която успява да избяга от насилието и страха с помощта на Зона ЗаКрила.

Историята на Коко и трудният път към детската градина.

Среща между дарител на УНИЦЕФ и Мартин - дете със специфични образователни потребности

 

ПАТРОНАЖНИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И АКУШЕРКИ ЗА МАЙКИ И МАЛКИ ДЕЦА: СКОРО ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ НА БЪЛГАРИЯ

21.03.2018 in Новини

Разширяване на жизненоважна услуга за майки и малки деца ...

Различният свят на „Бърборино“

29.01.2018 in Новини

Казват, че няма по-силно лекарство от надеждата. ...

ИКЕА и УНИЦЕФ излъчиха тазгодишните финалисти от „Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели“

21.12.2017 in Новини

Двайсетте избрани рисунки бяха наградени на тържествена церемония в Детски научен център „Музейко“ със специален гост – ...

УНИЦЕФ: Глобалното самодоволство заплашва живота на децата и юношите, тъй като светът е на път да не изпълни поставената световна цел за СПИН

01.12.2017 in Новини

През 2016 г. 120 000 деца под 14-годишна възраст са починали от причини, свързани със СПИН, а на всеки час 18 деца са ...

H&M Foundation и УНИЦЕФ стартират ново партньорство за подкрепа на деца с увреждания в България, Перу и Уганда

30.11.2017 in Новини

Над 9000 деца с увреждания и техните семейства ще получат ...

426 000 лв. е прогнозната стойност на събраните средства в благотворителния телетон на УНИЦЕФ и NOVA

29.11.2017 in Новини

Все още можете да дарите онлайн и с SMS с цифра 5 на телефон ...

Ранно приобщаващо образование – основа за развитие и успехи

27.11.2017 in Новини

Приобщаващото образование е за всяко дете и то е ключ към постигането и на останалите цели в областта на образованието ...

Orange Center пуска нова серия дарителски коледни картички в подкрепа на УНИЦЕФ

24.11.2017 in Новини

Търговската верига добавя към колекцията си от благотворителни артикули и вечната детска класика „Питър ...

Нова кампания на бутици GIULIAN ще подкрепя проектите на УНИЦЕФ в България до края на годината

13.11.2017 in Новини

„Защото твоят нов часовник не само ще показва точното време, а ще дари безценно време на ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.