Унищожи микробите, защити децата

Унищожи микробите, защити децата

 

Domestos и УНИЦЕФ стартират съвместна кампания

Като част от дългосрочното си глобално партньорство, Domestos и УНИЦЕФ стартират съвместна кампания в България. Тя цели да повиши вниманието на обществото към хигиената на децата и санитарните проблеми, които предизвикват неблагоприятни ефекти за живота и благосъстоянието на милиони момичета и момчета по света. Партньорството в световен мащаб продължава вече 4 години и в резултат на него са реализирани множество национални кампании. Само през първата година съвместните усилия подпомогнаха над 600 000 души, осигурявайки им по-благоприятни условия на живот и достъп до подобрена хигиена и санитарни условия.

През юли и август тази година и в нашата страна всеки може да се включи в инициативата, като закупи специално маркиран продукт на Domestos. 5 % от продажбата на всяка опаковка Domestos 24H или Plus Domestos Total Hygiene ще бъдат дарени за работата на УНИЦЕФ в посока подобряване на санитарно-хигиенните условия на уязвимите общности по света.

Защо тази кампания е толкова важна:  

:: Защото една трета от световното население няма достъп дори до най-елементарни санитарни условия;
:: Защото лошата хигиена и липсата на санитарни условия причиняват тежки заболявания като диария, която убива по 1 дете на всеки 2 минути;  
:: Защото всяка година 5.9 милиона деца под 5-годишна възраст умират по напълно предотвратими причини – голяма част от тези смъртни случаи са причинени от диария и пневмония, а и двете болести могат да бъдат значително намелени например от редовното миене на ръцете със сапун;  
:: Защото около 2.5 милиарда души по света нямат достъп до това, което много от нас приемат за даденост – функциониращи тоалетни и добра хигиена;  
:: Защото Организацията на обединените нации е обявила достъпа до санитарно-хигиенни условия за основно човешко право.

Днес, 2,5 милиона нямат достъп до чиста питейна вода и безопасна тоалетна. УНИЦЕФ, Доместос и Фондация Юниливер вече 4 гдини работят в партньорство.

Защото знаем, че когато се подобрят санитарно-хигиенните условия:  

1. Можем да помогнем за защитата на децата:  

- В световен мащаб на всеки 2 минути дете умира от заболявания, причинени от диария – в резултат на липсата на санитарно-хигиенни условия;  
- Цялостна програма за подобряване на достъпа до чиста водата и санитарно-хигиенните условия в Кения доведе до намаляване с близо 50% на заболеваемостта от диария. 

2. Можем да дадем на децата най-добър старт в живота:  
- Гарантирането на здравето на децата означава и по-малко заболявания, заради които се отсъства от училище;
- Когато има обособени места, където момичета да се чувстват комфортно и да се справят с нуждите си по време на месечния цикъл, е по-вероятно да останат в училище. 

3. Закриляме най-уязвимите членове на обществото:
- Когато хората нямат тоалетна, могат да изминат километри в търсене на уединение;
- Когато момичетата и жените са принудени да чакат да стане нощ, за да намерят уединение за своите потребности, те стават уязвими на риска от нападение или изнасилване;
- Възрастните, болни и хора с увреждания се нуждаят от тоалетна, тъй като те просто нямат възможност да извървят километри, за да намерят уединение. 

4. Подкрепяме програми, които помагат на хората, като им дават уединение, безопасност и достойнството, което всеки заслужава.

За Ulilever Foundation:   
Ulilever Foundation подпомага дейността на УНИЦЕФ в посока осигуряването на достъп до тоалетни и хигиенно-санитарни условия за множество общности по света. Фондацията цели да подобри качеството на живот на хората чрез разширяване на възможностите им за достъп до чиста питейна вода, храна и шанс за себеуважение. Организацията също така подкрепя комуникационната и застъпническа дейност на Детския фонд на ООН и подпомага усилията за справяне с хуманитарни кризи и природни бедствия, където нуждата от хигиенно-санитарни условия е критична. Domestos най-голямата и разпознаваема марка на Unilever за хигиена и подобрени санитарни условия и с глобалното си покритие се опитва да образова обществата по света за вредните последствия от липсата на висока хигиена и качествени санитарни условия.

За УНИЦЕФ:  
УНИЦЕФ е Детският фонд на ООН и работи в над 190 държави и територии по целия свят. Една от основните цели е да се защитят децата, като им се предоставя достъп до чиста питейна вода и хигиенно-санитарни условия, които да ги предпазват от смъртоносни заболявания. В ситуацията на хуманитарни кризи и природни бедствия УНИЦЕФ предоставя животоспасяващи провизии от вода, храна и хигиенни материали. Освен това организацията обучава хора, които да разясняват на местните общности каква е връзката между облекчаване на физиологичните нужди на открито и появата и разпространението на редица опасни заболявания. УНИЦЕФ работи активно и за качествена промяна на хигиенно-санитарните условия в училищата, където децата прекарват много време и са изложени на редица рискови фактори. Усилията дават резултат, но остава и още много работа, докато всички деца по света има достъп до санитарни условия и подобрена хигиена, които да предпазват живота им и да стимулират благосъстоянието на отделните личности и развитието на целите общества.

*УНИЦЕФ не се ангажира и не подкрепя конкретни търговски марки и продукти. Използвайте биоцида безопасно. Преди употреба прочетете етикета и информацията за биоцида. Категория на опасност-дразнещ и опасен за околната среда.

УНИЦЕФ осигурява животоспасяващи ваксини за почти половината от децата по света

26.04.2017 in Новини

Въпреки напредъка милиони деца пропускат животоспасяващите ...

Унищожи микробите, защити децата

01.07.2015 in Новини

УНИЦЕФ и Domestos стартират съвместна ...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден - в над 190 държави и територии - за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.