Някои деца не мечтаят за играчки,
а за грижа, обич и закрила


Дари сега
Мили мой Мечо, защо си тъжен?
Може би защото си нямаш мама и татко.
И ти, като мен, си самичък.
Но не тъжи, Мечо!
Аз много те обичам. Ще сe грижа за теб, ще си играем и ще ти разказвам приказка за лека нощ. Ще те гушкам силно вечер. Дневникът на Мая, Януари 2016 г.
Мая * Историята на Мая е базирана на истински случай от работата на Семейно консултативните центрове в област Шумен, подкрепени от УНИЦЕФ. Имената и снимките са сменени.
Мая е на 7 и прекарва първите години от живота си в изолация и самота в дома за изоставени деца. Единственият приятел, с който споделяше своите мечти, беше Мечо. Тя копнееше повече от всичко за топлината и обичта на семейство.

Заедно с дарителите на УНИЦЕФ помогнахме на Мая да сбъдне съкровеното си желание. Днес тя расте обградена с вниманието на приемните си родители в гр. Шумен, има нови приятели, подготвя се за училище и бързо наваксва пропуснатото в своето детство.
Над 1200 момчета и момичета в България все още живеят в институции, разделени от родителите си заради бедност.
Ти можеш да помогнеш на повече деца като мая да получат грижа, обич и семейство. За тях всеки ден е от значение. Не отлагай добрите дела
Мая * Историята на Мая е базирана на истински случай от работата на Семейно консултативните центрове в област Шумен, подкрепени от УНИЦЕФ. Имената и снимките са сменени. ©УНИЦЕФ България 2016